Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δράση Τώρα!: Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·       Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας
·       Ναι σε έργα υποδομής με διαφάνεια και συμμετοχή του δημότη

Την Τετάρτη 23-3-2011 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με  θέμα «Ενημέρωση για τον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας». Στην συνεδρίαση έδωσαν δυναμικά το παρόν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στις τοποθετήσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σωπάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!», αφού από την αρχή γνωστοποίησε την αδιαπραγμάτευτη θέση της κίνησης ενάντια στην κατασκευή του αγωγού τόνισε μεταξύ άλλων:

·       Τις ευθύνες των απερχόμενων Δημοτικών Αρχών του Μοσχάτου και της σημερινής, που όπως απέδειξε με έγγραφα εδώ και πολλά χρόνια ήξεραν, τουλάχιστον από το 2005, για το έργο και δεν έκαναν κάτι όλα αυτά τα χρόνια για να ακυρωθεί ο σχεδιασμός, παρά μόνο τώρα, όταν ήδη έχει υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του  εργολάβου. Στο σημείο που τώρα βρισκόμαστε, τονίστηκε, μόνη διέξοδος είναι η δικαστική προσφυγή των κατοίκων και ο αγώνας του λαού του Μοσχάτου και κάλεσε τoν Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να συμπαραταχθεί με τους κατοίκους στο δύσκολο αγώνα που καλούνται να σηκώσουν.
·       Τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου κι έτσι τον 21ο αιώνα ακόμα να πλημμυρίζει ύστερα από κάθε βροχή.
·       Τη διεκδίκηση επανασχεδιασμού του συστήματος αποχέτευσης των ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή μας, αφού αυτός στηρίζεται σε μελέτες της δεκαετίας του 1980, είναι πλέον απαρχαιωμένος, έξω από τα σύγχρονα δεδομένα και δεν  έχει λάβει υπόψη την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου αυτά τα φαραωνικού τύπου μεγάλα έργα γίνονται
             ◦ για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων κατασκευαστικών
             εταιρειών, «η χαρά του εργολάβου» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης  Σωπάκης,
             ◦ δεν σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και
 ◦ επιβαρύνουν υπερβολικά το περιβάλλον.
 Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις, που στηρίζονται σε άλλη πολιτική και τα πράγματα  δεν είναι μονόδρομος. Η δημοτική πλειοψηφία όμως και ο Δήμαρχος με τη διαχειριστική λογική και την λογική του «καλού παιδιού» προς την εκάστοτε κεντρική εξουσία παραμένουν εγκλωβισμένοι στους μονόδρομους. Με αδιαφανείς  τρόπους διαχειρίζονται τα θέματα, δεν ενημερώνουν τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημότες και έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε «αδιέξοδα» και «τετελεσμένα».
·       Τέλος ο Γρηγόρης Σωπάκης, πρότεινε να μην παραχωρηθεί δημοτικός κοινόχρηστος χώρος για την κατασκευή του αντλιοστασίου,  υπερψήφισε το ομόφωνο ψήφισμα του  Δημοτικού Συμβουλίου να μην κατασκευαστεί ο αγωγός και να γίνουν τα έργα υποδομής για την αποχέτευση των ομβρίων του Μοσχάτου και κάλεσε τους κατοίκους, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του σχεδιασμού και την ακύρωση του αντιπεριβαλλοντικού έργου.

24-3-2011                                                                         Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta stelexi tou kyriou swpaki tin deuteri kyriaki psifisan efthimiou ti na mas pei kai autos twra.apo thewria kalos einai....

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ την δεύτερη Κυριακή με ανακοίνωση της κάλεσε τους δημότες να καταδικάσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού στο Μοσχάτο και να ψηφίσουν λευκό. Από που βγαίνει ότι ψήφισε Ευθυμίου;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...