Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επικίνδυνα σενάρια με πρωταγωνιστές αδίστακτους κακοποιούς

Στοπ στην εγκληματικότητα τώρα!
Το Μοσχάτο σε κατάσταση πολιορκίας;!


Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει η επίθεση με βαριοπούλες κατά καταστημάτων στο Μοσχάτο μόλις πέσει το σκοτάδι. Άγνωστοι χτες το βράδυ έσπασαν με βαριοπούλες τη τζαμαρία του καταστήματος οπτικών "Αμουργιανός" στη λεωφόρο Μακρυγιάννη κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, το ίδιο συνέβη και προχτές τα ξημερώματα στο ανθοπωλείο "Κουμαριάς" στο κέντρο του Μοσχάτου. Όλα αυτά μετά το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο κοσμηματοπωλείο στη Μακρυγιάννη, όπου οι δράστες με τις βαριοπούλες έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν με τα καλάσνικοφ τους, τους γείτονες που πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους για να δουν τι είχε γίνει. 
Εκτός αυτών νωπές είναι ακόμα οι μνήμες της δολοφονίας των δυο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ από ένοπλους με καλάσνικοφ μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε κοντά στο Μοσχάτο. Οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο μαύρο Vovlo τζιπ, ίδιου τύπου με αυτό που είχαν χρησιμοποιήσει για να διαφύγουν πριν καιρό οι δράστες της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας
Τότε οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει βαριοπούλες για να μπουν στη τράπεζα ενώ στον οπλισμό τους χρησιμοποιούσαν όπλα καλάσνικοφ. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους και μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, που τους κατεδίωκαν, είχαν χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν κλεμμένο από το Μοσχάτο!
Είναι φανερό λοιπόν ότι υπάρχει ένα μοτίβο γύρω από όλα αυτά τα περιστατικά, που έχουν αναστατώσει όχι μόνο τη μικρή μας κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο. Η αύξηση της εγκληματικότητας συντελεί στη σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Μοσχάτο. Όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει ανοιχτές εκτός της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη βια των ληστών, ενώ οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς μέσα στα σπίτια τους! 
Προτάσεις υπάρχουν και σίγουρα η επιστροφή και μόνο του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Μοσχάτου δεν θα αποτελέσει πανάκεια στο πρόβλημα. Χρειάζεται να απαιτήσουμε ουσιαστική και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση πριν χαθεί το παιχνίδι, γιαυτό λοιπόν η νέα επιστολή του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πέρα όμως από τα λόγια και τις επιστολές χρειάζεται ουσιαστική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα αλλά και να ζητηθεί και η άποψη των πολιτών μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Πρέπει με πάση θυσία να φροντίσουμε οι γειτονιές μας να παραμείνουν φιλικές και ανθρώπινες!


Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
μέλος Τοπικού Συμβουλίου Νέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...