Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Και ο Ριζοσπάστης γράφει για την κατάργηση του Εσπερινού Μοσχάτου

Ενάντια στην κατάργηση του εσπερινού σχολείου

Ξεσηκώνονται οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου, του μοναδικού εσπερινού της περιοχής, ενάντια στην απόφαση για συγχώνευση του σχολείου τους με το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας. Οι μαθητές του σχολείου, πέρα από τις υπόλοιπες συνέπειες των συγχωνεύσεων, έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα συνέχισης της φοίτησής τους, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους μαθητές για τους οποίους η παρακολούθηση του σχολείου είναι, έτσι κι αλλιώς, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας.
Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Μοσχάτου του ΚΚΕ καλεί: «Κανείς εργάτης, υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, νέος, να μην πέσει στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση. Είναι πρόκληση να λένε ότι οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου με το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους». «Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση απάντηση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς στη γειτονιά, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές με τα εκλεγμένα συμβούλιά τους να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική».
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μοσχάτου έχουν καλέσει το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες αναδιαρθρώσεις που βρίσκουν έκφραση και στο δήμο με τις συγχωνεύσεις.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...