Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εικόνες καταστροφής στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου (Φωτογραφίες)

Λιώσαν μέχρι και τα αλουμίνια!
Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το 1ο Λύκειο Μοσχάτου ως μέλος της αντιπροσωπίας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου για δούμε από κοντά τις επιπτώσεις του εμπρησμού. Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτική! Μαυρισμένοι τοίχοι και μια έντονη μυρωδιά καμμένων υλικών σκέπαζε το δεύτερο όροφο του σχολείου. Τέσσερις αίθουσες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι καταστροφές με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου, ενώ μόνο μια από αυτές πρόκειται να λειτουργήσει από αύριο (Πέμπτη).
Ο διευθυντής ήταν αποστομωτικός όταν ρωτήθηκε πότε ανέλαβε δράση ο Δήμος. "Μόλις χτες το μεσημέρι" ήταν η απάντησή του. Μέχρι τότε είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού τη Δευτέρα μετά το Δήμαρχο παρέλασαν ένα σωρό αντιδήμαρχοι και "παράγοντες" που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους κτλ.
Συνεργεία όμως μέχρι χτες το μεσημέρι δεν είχαν εμφανιστεί! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο διευθυντής μαζί με τρεις μαθητές τη Δευτέρα το μεσημέρι ανέλαβαν να πλύνουν κάποιες τις αίθουσες από τη κάπνα έτσι ώστε να μπορούν να βαφούν πιο εύκολα, όποτε γινόταν αυτό.
Για τη πρωτοβουλία του αυτή βρήκε το μπελά του, αφού χτες η αντιδήμαρχος κ. Λουκή κατηγόρησε τον διευθυντή ότι είναι υπεύθυνος για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών λόγω του νερού που έριξε, το οποίο βέβαια μια μέρα μετά είχε στεγνώσει! Από την άλλη οι εργάτες του Δήμου ευχαρίστησαν το διευθυντή αφού θα ήταν πολύ δύσκολο να βάψουν πάνω από τη κάπνα και τη σκόνη, αλλά τι τα θες η μετάθεση ευθυνών είναι το πιο εύκολο σπορ!
Και επειδή έχω την εντύπωση ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι στο 1ο Λύκειο δεν έγινε και τίποτα σοβαρό (γιατί άλλωστε να επισκιαστεί το Καρναβάλι;) σας παραθέτω τις φωτογραφίες, που δείχνουν τι κατάσταση υπάρχει δυο μέρες μετά από την έναρξη των εργασιών από τα συνεργεία αποκατάστασης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...