Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΜοσχατουΠολις: Bloggers made in Moschato

Φωτομοντάζ με φόντο το "παίως" από το ΜοσχατουΠολις
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το διάλογο, που έχει ξεκινήσει στο blog ΜοσχατουΠολις για την κατάντια της πλατείας Δημαρχείου. Σημαία της παρέμβασής του υπήρξε ένα υπερμέγεθες "παίως" που δέσποζε περήφανο σε τοίχο της πλατείας. Χτες το "παίως" μας εγκατέλειψε άδοξα αφού σκεπάστηκε από φρέσκια μπογιά. Δικαιωματικά οι διαχειριστές του ΜοσχατουΠολις διεκδικούν τα εύσημα για την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας μετά την εξάλειψη της απειλής του "παίους". Μπορεί το κλίμα χαβαλέ, που προφανώς επίτηδες συντηρούν οι διαχειριστές του blog να δίνει πάτημα στους πολιτικούς τους αντιπάλους να τους κατηγορούν από το πρωί, μέχρι το βράδυ αλλά πως να αντιμετωπίσεις χωρίς χαβαλέ τη γελοιότητα ενός "παίους"; Τα παιδιά του ΜοσχατουΠολις τα πάνε πολύ καλά, αφού έχουν γίνει το hotspot του online Μοσχάτου. Το μόνο φάουλ που τους εντοπίζω είναι η παράθεση των επισκέψεων  του blog σε ένα σχόλιο από διαχειριστή του blog-καλό θα είναι να αποφύγετε το διαγωνισμό (ποιος την έχει μεγαλύτερη την επισκεψιμότητα;!) 
Συνοψίζοντας, μπορεί να μην συμφωνώ με πολλές από τις προσεγγίσεις των διαχειριστών του blog αλλά ομολογώ, ότι είναι ένα πραγματικό blog, δηλαδή χώρος έκφρασης απόψεων, θέσεων και παρεμβάσεων και όχι απλά χώρος αναδημοσίευσης (copy-paste) ειδήσεων και δελτίων τύπου (για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρει και ο γράφων).
Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι, προσωπικά σας βγάζω το καπέλο!

7 σχόλια:

mosxatoupolis είπε...

Ευχαριστούμε (όλοι μας) για τα καλά λόγια και για την κριτική σχετικά με την δημοσιοποίηση από μέρους μας στοιχείων σχετικών με την επισκεψιμότητα του blog. Ομολογούμε ότι ήταν μία λάθος αντίδραση σε κακοήθες σχόλιο.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Ζούμε Μοσχάτο και σε όλα τα μοσχατιώτικα blogs.
Θα ήταν μάλιστα ωραίο σε κάποια στιγμή να κάναμε μια συνάντηση όλοι οι bloggers της πόλης και να συζητήσουμε ότι μας αφορά και πάνω απ' όλα για το "χωριό" μας, καθώς "Ζούμε (στο) Μοσχάτο"

Ανώνυμος είπε...

Στο "Μοσχατούπολις" οι διαχειριστές έγραφαν κάθε είδους βρομόλογα και ύβρεις εναντίον όσων εξέφραζαν αντίθετη άποψη.
Όταν όμως μερικοί αναγνώστες άρχισαν με copy-paste να τους επιστρέφουν τα ίδια τα δικά τους λόγια τότε ...έκλεισαν και έκρυψαν όλα τα σχόλια παλιά και νέα.
Ελπίζω να είναι από ντροπή και να επανέλθουν πιο ευπρεπείς και πιο δημοκρατικοί.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Ευχαριστώ για την αποδοχή της κριτικής! Για μένα είναι ευχάριστο να βλέπω να υπάρχει ένα πραγματικό blog, δηλαδή χώρος προβολής και έκθεσης απόψεων και θέσεων, άσχετα με το αν συμφωνώ με τις θέσεις που εκφράζει. Εγώ φίλοι συνάδελφοι έχω ήδη συναντηθεί με το διαχειριστή άλλου blog από το καλοκαίρι, ανταλλάξαμε απόψεις και λύσαμε και κάποιες παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί αναμεσά μας. Πάντως σαν σκέψη το να συναντηθούμε όλοι μαζί ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον. Οψόμεθα.

Ανώνυμος είπε...

κε Γιώργο, έχετε το θάρρος να λέτε επώνυμα τις απόψεις σας και αυτό σας τιμά.
Μακάρι να τολμούσαν να κάνουν το ίδιο και οι συντονιστές του Μοσχατούπολις οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα γράφουν όσες ύβρεις και ανακρίβειες θέλουν.
Κάνω θέμα ειδικά γι αυτούς γιατί καλούν τους επισκέπτες του blog "να αποβάλουν την προσωπική δειλία τους και αφού γνωρίζουν προσωπικά κάποιους από εμάς, να έρθουν να εκστομίσουν κατάφατσα αυτά που έχουν μέσα τους και τους τρώνε…"
Ο θεσμός των blogs δεν έχει σχέση με προσωπικές αντεγκλήσεις. Στα blogs πρέπει να κυριαρχεί η ευπρέπεια, η ειλικρίνεια και εποικοδομητική κριτική.
Ας αποβάλλουν, λοιπόν, πρώτα εκείνοι την δική τους προσωπική δειλία και ας βγουν ΕΠΩΝΥΜΑ να γράψουν σαν και σας.
Τους περιμένουμε ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 30/1 12:50
Εκτός από το να λες βρισιές, βλέπω ότι επιδίδεσε και στην τεχνη της προβοκάτσιας. Σύνελθε γιατί είμαστε γνωστοί στο Μοσχάτο και θα εκτεθείς δημόσια αυτή τη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανάκη που έχει στην παράταξη του άτομα τα οποία λένε μπράβο και συγχαρητήρια σε ένα υβριστικό για τον ίδιο blog.

Μπράβο Βασίλη για τις επιλογές σου.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Φίλε 1:01 μη ρίχνεις άδεια για να πιάσεις γεμάτα!
Εγώ έγραψα ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνώ με τις θέσεις του ΜοσχατουΠολις.
Διάβασε καλύτερα το κείμενο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...