Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η οικονομική κρίση στο Μοσχάτο μέσα από τα μάτια ενός ντόπιου επιχειρηματία


Τους τελευταίους μήνες διανύουμε τη πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων 50 ετών. Τα σημάδια της Κρίσης είναι ορατά και στο Μοσχάτο. Δεκάδες είναι πλέον τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, που έχουν βάλει λουκέτο στη πόλη του Μοσχάτου. Τα λουκέτα ως συνέπεια φέρνουν υποβάθμιση, ερημοποίηση αλλά και το χειρότερο περισσότερους ανέργους σε μια περιοχή, όπου ήδη οι άνεργοι αγγίζουν τις 5.500 χιλιάδες (στα όρια του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ).
Το παρακάτω κείμενο είναι από ένα Μοσχατιώτη επιχειρηματία, έναν άνθρωπο που ξέρει καλύτερα την αγορά από πολλούς από εμάς, ας το διαβάσουμε και ας βγάλουμε τα συμπερασματά μας.

Ο Θάνατος του Εμποράκου

Εδώ και 4 μήνες παρατηρώ τα μαγαζιά που έχουνε ξενοικιαστεί μόνο στη Λ. Μακρυγιάννη. Κάθε 15 ημέρες περίπου αδειάζει ένα και δεν ξανακοινιάζεται. Τα μοναδικά που ξανανοικιάστηκαν μετά από 2 χρόνια είναι το ΟΡΕΝ24 της Eurobank που πήγε η WIND και το εκλογικό κέντρο του Σπανάκη στη Μεταμορφώσεως. Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει σε σημείο κατοχής. Το μεγάλο γέλιο όμως το έχουνε οι ιδιοκτήτες γιατί με τις τιμές που ζητάνε ακόμα, μόνο για γέλια είναι. Αυτή τη στιγμή τα μαγαζιά στους κεντρικούς δρόμους του Μοσχάτου που είναι ελεύθερα είναι κοντά στα 50 (μη βάλουμε τα στενάκια). Κάποια τετράγωνα, έχουν ερημώσει σχεδόν τελείως (Λ. Μακρυγιάννη από Λ. Κατσώνη μέχρι Κανάρη). Κάποτε από ένα μαγαζάκι στη Λεωφόρο, ο ιδιοκτήτης έβγαζε ένα παχυλό μισθό και από κάποια άλλα πιο μεγάλα καταστήματα ζούσανε οικογένειες ολόκληρες.
Ας καταλάβουνε ότι αυτές οι εποχές πέρασαν και στην καταστροφή του εμπορίου έχουνε συμβάλει και αυτοί.
Ας ρίξουμε επιτέλους τις παρανοϊκές τιμές που ζητάνε εν έτη 2011 και ας βοηθήσουμε με αυτό το τρόπο και αυτοί να ξαναγεννηθεί η αγορά του Μοσχάτου.
Στο κάτω κάτω, τι τους αποδίδει ένα κλειστό κατάστημα;;;;;

Γιώργος Μπανταβάνης*




*Ο Γιώργος Μπανταβάνης είναι ιδιοκτήτης
πιτσαρίας στο Μοσχάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...