Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου της παράταξης Δράση Τώρα! για τους Ρομά και τη καύση των καλωδίων












Δ/νση :Αγίας Σοφίας 6-ΤΚ 17778

Τηλ: 210.3421940
FAX: 210.3472754
ΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: drasitora@allidiastasi.gr

Δευτέρα 28-2-2011
Αρ.Πρωτ.45

Προς: Δήμαρχο Αθήνας κ. Καμίνη
Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου Αθήνας κ.Μπέη
Κοιν/ση: Αντιδ/ρχο Καθ/τας κ΄ Ανακύκλωσης κ. Βαρελά Αν.
Αντιδήμαρχο Κοιν.Αλ/γγύης κ.Γιαννοπούλου
Δημοτικές Παρατάξεις Δ. Αθήνας
Γ.Γ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη Μ.
Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Μοσχάτου-Ταύρου
Επιτροπή κατοίκων για την Καύση Καλωδίων

Αίτημα τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθήνας

«Μετεγκατάσταση Ρομά Βοτανικού- λήψη άμεσων μέτρων για την παύση της καύσης καλωδίων» .

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,
σε συνέχεια του σχετ.υπ.αριθ. 4184/21-2-11 εγγράφου του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου το οποίο έχετε παραλάβει , παρακαλούμε να εντάξετε στην επόμενη ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας σαν τακτικό θέμα το παρακάτω : «Μετεγκατάσταση Ρομά Βοτανικού- λήψη άμεσων μέτρων για την παύση της καύσης καλωδίων» .
Η εγκατάσταση των Ρομά στο Βοτανικό προσβάλει τον πολιτισμό μας όσον αφορά στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων στο συγκεκριμένο χώρο και παράλληλα προσβάλλει την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Ταύρου λόγω της καύσης καλωδίων και καταλυτών.
Το πρόβλημα της καύσης και της εκπομπής δηλητηριωδών αερίων-φουρανίων και διοξινών- υπάρχει 6 χρόνια. Η δράση της καύσης πραγματοποιείται στα διοικητικά όρια του δήμου σας (Oρφέως) όμως οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της δημοτικής κοινότητας Ταύρου πνίγονται από τα δηλητηριώδη αέρια. Αποδέκτες των υλικών της καύσης είναι τα διάσπαρτα παράνομα «σκραπ» που μεταπουλούν το χαλκό. Στο δήμο Αθήνας έχουν κοινοποιηθεί όλες οι μελέτες των επιθεωρητών περιβάλλοντος και δεκάδων άλλων κρατικών φορέων που αναφέρονται στις συνέπειες της καύσης και τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία.
Επί σειρά χρόνων το δημοτικό συμβούλιο Ταύρου και η Επιτροπή Κατοίκων έχει ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου της Αθήνας για τη λύση του προβλήματος. Το θέμα έχει τεθεί προ 2,5 χρόνων στο δημοτικό σας συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά τα μόνα βήματα που έχουν γίνει σ’ αυτό το διάστημα από την πλευρά του δήμου Αθήνας είναι ένας περιοδικός καθαρισμός του χώρου !!!

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε,
η ΤΕΔΚΝΑ έχει ολοκληρώσει τη μελέτη μετεγκατάστασης των Ρομά η οποία σας έχει κοινοποιηθεί. Κατανοούμε το δύσκολο της άμεσης εφαρμογής της. Όμως το θέμα της καύσης καλωδίων όπως επίσης και το άκρως επικίνδυνο θέμα με τα τοξικά απόβλητα της HELLAS FOAM είναι μια βόμβα στην ευρύτερη περιοχή.
Παρακαλούμε να ευαισθητοποιηθείτε για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων οι οποίοι σε τίποτα δεν ευθύνονται για την επί δεκαετίες αδιαφορία των κυβερνήσεων όσον αφορά στις κάθε είδους χρήσεις γης και παράνομες λειτουργίες στην περιοχή του Ελαιώνα!

Παρακαλούμε
α) Να προγραμματισθεί άμεσα η διαπαραταξιακή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δήμων μας και
β) να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού σας συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...