Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Βενζινοπώλης του Μοσχάτου εναντίον sites/blogs για ψευδές δημοσίευμα

Δικαίωση για την οικονομική πληγή που του προκάλεσαν δημοσιεύματα μεγάλων sites και blogs επιζητά Ταυριώτης βενζινοπώλης, με κατάστημα στο Μοσχάτο (Μεταμορφώσεως 158).

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για 81 πρατήρια καυσίμων που διέθεταν νοθευμένη βενζίνη, αλλά ύστερα από δειγματοληψίες που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Ανάμεσα στα καταστήματα ήταν και αυτό του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου.

Το μεγαλύτερο site που δημοσίευσε την λίστα ήταν το δημοφιλές zougla.gr. Πλέον η είδηση δεν υπάρχει σε αυτό το site ( πατήστε εδώ ). Επίσης και εφόσον η είδηση αφορούσε το Μοσχάτο, τοπικά blogs μπορεί και να την αναδημοσίευσαν.

Η ΕΒΝΑ, η Ένωση Βενζινοπωλών Νοτίου Αττικής πήρε απόφαση να κινηθεί δικαστικά εναντίον του zougla.gr, αλλά και οποιουδήποτε site/blog που αναδημοσίευσε την είδηση. Όπως θα διαβάσετε στο έγγραφο της ΕΒΝΑ, αλλά και στο εξώδικο που παραθέτουμε, η ΕΒΝΑ ζητάει τις ΙΡ όσων δημοσίευσαν την αμφιλεγόμενη είδηση.

<><><>
evna1
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
evna2
Η απόφαση της ΕΒΝΑ (σελ. 2)
eksod1
    Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 1)
eksod2
Το εξώδικο της ΕΒΝΑ (σελ. 2)

Ακολουθώντας τις κινήσεις της Ένωσης στην οποία ανήκει, ο κ. Σκόρδος ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε δημοσίευσε την λίστα, η οποία περιείχε το μαγαζί του, για να αποδείξει την συκοφάντηση, που, όπως ισχυρίζεται, μιλώντας αποκλειστικά στο Μοσχάτο – Ταύρος Life, τον έπληξε οικονομικά.

Για να αποδείξει την ορθότητα των ισχυρισμών του και την καθαρότητα της επιχείρησής του, μας προσκόμισε τα αποτελέσματα των πρόσφατων δειγματοληψιών που έγιναν στο κατάστημά του από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και φέρει την υπογραφή των ελεγκτών. Στα αποτελέσματα, τα καύσιμα που εξετάστηκαν δηλώνονται ως “κανονικά”, σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί νοθεία. Αναλυτικά τα έγγραφα:
deigm2
1-6-2010
1-9-2010

Τι λέει η Νομαρχία για το θέμα:

Με αφορμή τις αυθαίρετες αναρτήσεις ιστοσελίδων και blogs, οι οποίες επικαλούνται δήθεν στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών που αφορούν σε λίστες με πρατήρια υγρών καυσίμων που φέρονται να νοθεύουν τα καύσιμα με ημερομηνία 28/12/2010, η περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει:

Η Νομαρχία Αθηνών δεν εξέδωσε ποτέ καμία ανακοίνωση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η μόνη ανακοίνωση που έχει δοθεί ήταν στο τέλος του 2009 και αναφερότα σε πρόστιμα για τη μη τήρηση βιβλίου διακίνησης καυσίμων( όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Σκόρδου). Η Νομαρχία Αθηνών δεν ευθύνεται για την παραπληροφόρηση και την μη έγκυρη διαρροή ψευδών στοιχείων από το διαδίκτυο.

Θα επανέλθουμε στην είδηση, όταν χρειαστεί. Το θέμα είναι σοβαρό και δείχνει την ανάγκη υπευθυνότητας των ειδησεογραφικών sites/blogs. Αυτό αφορά και τα τοπικά blogs, τα οποία δραστηριοποιούνται σε μια γειτονιά όπως το Μοσχάτο και ο Ταύρος και κάθε είδηση που αναρτούν “κυκλοφορεί”. Χρειάζεται να διασταυρώνονται οι πηγές, πριν μια λανθασμένη είδηση οδηγήσει στην οικονομική πληγή ενός επαγγελματία της πόλης.Πηγή: Μοσχάτο Ταύρος Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...