Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τι γράφουν τώρα εθνικιστικά και αντιεξουσιαστικά site για τη σημερινή συγκέντρωση!

Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαμε ότι μεγάλο ενδιαφέρον έχουν αναπτύξει αρκετές ιστοσελίδες εθνικιστικού περιεχομένου αλλά και το γνωστό αντιεξουσιατικό site Indymedia Athens για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοσχάτο. 
Η κάθε πηγή βέβαια σχολιάζει το γεγονός ανάλογα με την δική της οπτική γωνία. 

Συγκεκριμένα στο Elkosmos διαβάζουμε:
...οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν και ήδη σε κάποια μέρη από αυτά υπάρχουν πολυδιάστατες κινήσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης. Σε Μοσχάτο, Ελληνικό και Λάρισσα έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κινήσεις....
Ενώ σε δημοσιευσή του blog Hellenic Revenge
..Είχαμε όμως και τις πρώτες αντιδράσεις από το Μοσχάτο, όπου ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει την μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε ξενώνα μεταναστών....
Τέλος στο Indymedia Athens διαβάζουμε:


Σήμερα το απόγευμα στην γωνία των οδών Κανάρη και Κωνσταντινουπόλεως στο Μοσχάτο καλούν οι Ελληναράδες κάτοικοι σε διαμαρτυρία  για την παραχώρηση ξενοδοχείου της περιοχής, για την διαμονή μεταναστών. Αναμένονται και μεταφερόμενοι φασίστες να κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας. Την ρατσιστική αυτή εκδήλωση δεν την καταδικάζουν οι τοπικοί παράγοντες της αριστεράς, απλά κάποιοι απ αυτούς <δεν συμμετέχουν>. Χαρακτηριστική είναι η στάση του τοπικού Συνασπισμού, που με άλλα λόγια λέει μακριά απ τον κώλο μας και όπου θέλει ας μπει. Το περίφημο ΚΚΕ σιγήν ιχθύος.
 Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή σήμερα, και όσοι πάνε να δείξουν μεγάλη ευθύνη για να παραμείνει η σημερινή εκδήλωση μια ειρηνική διαμαρτυρία και μην μετατραπεί σε ευκαιρία δράσης ακραίων ομάδων. 
Επιπλέον χρειάζεται να αναφερθεί αμέσως οποιαδήποτε πληροφορία για δημιουργία αντισυγκέντρωσης, μιας και το Indymedia άρχισε ήδη να ασχολείται με το θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...