Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Μεσοποταμία για την επίθεση στο "Σπίτι" της

Κίνηση πολιτών «Μεσοποταμία»
Ανακοίνωση- Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση με στόχο το "Σπίτι της Μεσοποταμίας» που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26ης Απριλίου. Άγνωστοι έκλεψαν το πανό του κήπου που έγραφε « οι πολίτες οργανώνονται, αντιστέκονται, προτείνουν, νικούν. Αν όχι εμείς ποιοι, αν όχι τώρα πότε; Μεσοποταμία» και έγραψαν στους τοίχους με σπρέι υβριστικά και εθνικιστικά – ακροδεξιά συνθήματα και σύμβολα.

Η Μεσοποταμία είναι γνωστή στην κοινωνία του Μοσχάτου για το γόνιμο έργο της από το 2004 έως σήμερα (με παρεμβάσεις για την οικονομική, κοινωνική κρίση και τον καταστροφικό ρόλο του ΔΝΤ, για την συμμετοχή της στον αγώνα των εργαζόμενων και των ανέργων, με εκδηλώσεις κατά του πολέμου, με υπεράσπιση των λαών που υποφέρουν – ένα καράβι για τη Γάζα- με υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και ιδιαίτερα της παραλίας του Μοσχάτου, λειτουργία κινηματογραφικής λέσχης, δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, μαθήματα φωτογραφίας, Λέσχη ανάγνωσης, πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, κ.ά.). Οι εκδηλώσεις μας είναι πάντοτε δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Δεν έχουμε κομματική ή οικονομική εξάρτηση από κανένα και όλες οι διαδικασίες μας είναι διαφανείς και ανοιχτές στους πάντες.

Θεωρούμε ότι η σκοταδιστική επίθεση κατά της Μεσοποταμίας είναι επίθεση εναντίον όλων μας και εντάσσεται στην γενικότερη αύξηση των αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν και στην πόλη μας. Θα πρέπει να ανησυχήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αμοιβαίας κατανόησης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στην γενικευμένη λιτότητα εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές οι ενέργειες δεν κάμπτουν στο ελάχιστο την θέλησή μας για ανοικτή δημοκρατική δράση. Είμαστε υπερήφανοι/ες για το έργο μας και θα συνεχίσουμε τις δημιουργικές παρεμβάσεις μας τόσο σε τοπικά όσο και σε γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα

2-5-2011
Η Γραμματεία της Μεσοποταμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...