Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Όρμος Φαλήρου: υπέρ του σχεδίου ανάπλασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θετικός απέναντι στο σχέδιο ανάπλασης του φαληρικού όρμου εμφανίστηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μοναδική ευκαιρία για το περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει συνέπεια στην εκτέλεση των υποχρεώσεών της.
«Η παρουσίαση του σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Φάληρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση και αξιοποίηση μιας περιοχής που για χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της.
Το master plan που παρουσιάστηκε είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όπου επιχειρείται συνεργασία του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα που βελτιώνουν την εικόνα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Γι’ αυτό και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για την χορηγία του master plan και στον ιταλό αρχιτέκτονα Ρ. Πιάνο για την εκπόνησή του.
Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση και συνολικά το ελληνικό κράτος οφείλουν να είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις. Είναι ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες, να ξεκινήσει η κατασκευή των έργων που προβλέπονται και κυρίως να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να μην μείνει στα χαρτιά αυτή η σημαντική αστική παρέμβαση.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Φάληρο μπορεί να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για ολόκληρο το λεκανοπέδιο η οποία δεν πρέπει να χαθεί».

Πηγή: Econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...