Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ: Η θέση της πλειοψηφίας της δημοτικής κοινότητας Ταύρου

Η πλειοψηφία της δημοτικής κοινότητας Ταύρου μας έστειλε Δελτίο Τύπου με τις θέσεις της για την παραχώρηση του Πάρκου Ηρώων με σκοπό την διοργάνωση του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία της δημοτικής κοινότητας του Ταύρου και η δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου αντέδρασαν με δελτία τύπου και ανακοινώσεις μετά την δημόσια παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προώθηση της "ναρκοκουλτούρας". Το Ζούμε Μοσχάτο θα επανέλθει με σχολιασμό για το θέμα αφού αυτό που έγινε στο Ταύρο και πέρσι στη Παραλία του Μοσχάτου είναι αρκετά σοβαρό και μόνο αψήφιστα δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταύρος, 5 Μαΐου 2011

Με αφορμή την επίθεση που δέχεται η παράταξή μας μετά την λήξη του τελευταίου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου και διαβάζοντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με το Αντι-απαγορευτικό Φεστιβάλ και με την υποτιθέμενη «συνενοχή» της Δημοτικής Αρχής σε εκδηλώσεις υπέρ των ναρκωτικών (έτσι φαίνεται ότι μεταφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση το μήνυμα της εν λόγω εκδήλωσης) νιώσαμε την ανάγκη να εκδώσουμε το παρόν Δελτίο Τύπου. Όχι για να απολογηθούμε για κάτι, αλλά για να μπούν τα πράγματα σε μια σειρά, να γνωστοποιήσουμε στους συνδημότες μας τα πραγματικά γεγονότα και να σταματήσει η παραπληροφόρηση.

Τα γεγονότα λοιπόν, έχουν ως εξής:

Η Δημοτική Κοινότητα, έλαβε ένα αίτημα από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα να χρησιμοποιήσουν το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων για μια σειρά εκδηλώσεων.
Προϋποθέσεις για την παραχώρηση αυτού του χώρου, είναι η τήρηση της νομιμότητας με ευθύνη των διοργανωτών, η ασφάλεια των παρευρισκομένων, ο μετέπειτα καθαρισμός του χώρου και η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιους χώρους και όπως συμφωνήθηκε σύμφωνα και με τα πρακτικά της συνεδρίασης η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για τα παραπάνω. Την εν λόγω απόφαση, υπερψήφισε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Το αντικείμενο των εκδηλώσεων, δεν θα μπορούσε να είναι κριτήριο για την απόρριψη του αιτήματος εκτός αν ήταν μια επιβλαβής για τον χώρο ή επικίνδυνη ή παράνομη δραστηριότητα. Κατά την άποψη μας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη μια διαφορετική άποψη από την δική μας.

Καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια χώρα όπου το πολίτευμα είναι δημοκρατικό και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Όσο δικαίωμα έχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους για να εκφράζουν τις όποιες απόψεις τους, άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο οποιοσδήποτε φορέας να χρησιμοποιεί τους ίδιους ή άλλους δημόσιους χώρους για να εκφράζει τις δικές του απόψεις. Ακόμα κι όταν είναι αντίθετες με του ΚΚΕ ή άλλων πολιτικών φορέων ή ιδιωτών.

Ως Κοινοτική Ομάδα που εκπροσωπούμε την πλειοψηφία στην Κοινότητα, είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε νομιμοποίηση ή διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε «μαλακές» και «σκληρές». Είμαστε υπέρ της ελευθερίας και της ζωής και οπωσδήποτε κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε λογική θέλει την νεολαία μας σκλαβωμένη και εξαρτημένη από ουσίες.

Ωστόσο, δεν μπορούμε (και δεν έχουμε το δικαίωμα) να φιμώσουμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη, αν υπάρχει κάποιος στην προκειμένη περίπτωση.

Έχουμε εκλεγεί ως εκπρόσωποι του θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας (όπως και οι συνάδελφοι μας από τις υπόλοιπες παρατάξεις) μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί το αποκορύφωμα της έννοιας της ελεύθερης έκφρασης. Θα έπρεπε λοιπόν να παραιτηθούμε όλοι άμεσα, αν αποφασίζαμε να στερήσουμε αυτό το δικαίωμα από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από έναν πολιτικό φορέα ο οποίος υφίσταται με την βούληση μερίδας του ελληνικού λαού, την οποία και εκφράζει.

Για αυτούς τους λόγους, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρ’ όλο που δυστυχώς δεν μας ξάφνιασε, μας απογοήτευσε. Γιατί μόνο δύο πιθανές εξηγήσεις μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την στάση. Είτε η Λαϊκή Συσπείρωση, αξιώνει από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, να στερήσει από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ την ελεύθερη έκφραση των απόψεων τους (όποιες κι αν είναι) ή προσπαθεί απλά, με πυροτεχνήματα να δημιουργήσει εντυπώσεις παίζοντας ένα άκομψο επικοινωνιακό παιχνίδι, σε βάρος της νοημοσύνης των συμπολιτών μας.

Ότι από τα δύο και να ισχύει, ευτυχώς για την δημοκρατία μας, ο λαός έχει ακόμα την ελευθερία να εκφράζεται και να θέτει στο περιθώριο εκείνους που τον θεωρούν άβουλο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
Τα μέλη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...