Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ζούμε Ελλάδα! Ανακτισμένοι Μοσχατιώτες στο Σύνταγμα.

Επειδή όλη μας η ζωή δεν περικλείεται ανάμεσα στη Πειραιώς και τη Παραλία και τα δυο ποτάμια, χτες απόγευμα βρεθήκαμε στο Σύνταγμα μια παρέα φίλων από το Μοσχάτο για να συμμετέχουμε και εμείς, σε αυτό που κάποιοι χαρακτήρισαν τη πιο μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία στην ελληνική ιστορία. Για μένα προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στο Σύνταγμα μαζί με τους "Αγανακτισμένους" και οι γενικές εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Θετικές γιατί άνθρωποι που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν τους ένωνε κάτι κοινό βρέθηκαν για να αντιμετωπίσουν ένα κοινό πρόβλημα. Η ανυπαρξία κομματικών σημαιών και η είδηση ότι κάποιοι με κόκκινες σημαίες και κάτι παιδάκια του Δικτύου διώχτηκαν κακήν κακώς με την εμφάνισή τους, ίσως ήταν για μένα το κίνητρο να πάω.
Επιπλέον οι πολλές ελληνικές σημαίες και ο εθνικός ύμνος από τους περισσότερους διαδηλωτές σε πείσμα όσων άραζαν και έπιναν μπίρες στα παρτέρια της πλατείας Συντάγματος έδειχναν ότι χτες διαδήλωναν οι Έλληνες. 
Τέλος από τη χτεσινή ημέρα δεν θα ξεχάσω ότι μπροστά μου ακριβώς ένας τύπος με ξυρισμένο κεφάλι και με τατουάζ τη λέξη ΕΛΛΑΣ, "ελληνάρας" όπως θα τον χαρακτήριζαν κάποιοι έδινε το σύνθημα με το ταμπούρλο του και δίπλα του ακριβώς ένας πιτσιρικάς με τζίβες στα μαλλιά και ένα μπλουζάκι με το Τσε φώναζε από τη ντουντούκα. 
Δυο άνθρωποι τόσο διαφορετικοι δίπλα δίπλα!
Γιατί όταν προσβάλλεται η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού δεν υπάρχουν κόμματα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...