Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ: Συμπεράσματα και κριτική στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Από το Φεστιβάλ στη Παραλία Μοσχάτου
Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ είναι μια παλιά ιστορία για τη περιοχή μας, αφού πέρσι τέτοια εποχή είχε διοργανωθεί στη Παραλία Μοσχάτου με εξαιρετικά αυξημένη προσέλευση σύμφωνα με τους διοργανωτές του. Και στις δυο περιπτώσεις ο χώρος επιλέχτηκε "συμβολικά ως μια προσπάθεια ανάκτησης του δημόσιου χώρου". Η διοργάνωση του Φεστιβάλ, πάντα δημιουργούσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός: Αναρχικοί, Αριστεριστές, Οικολόγοι, Συριζαίοι, ακραίοι Φιλελεύθεροι και Νεοφιλελεύθεροι ήταν φανατικά υπέρ, ενώ παραδοσιακοί οι Κομμουνιστές, Δεξιοί και Ακροδεξιοί κατά. Αυτοί που είχαν ένοχη σιωπή είτε ήταν έμμεσα κατά ή ουδέτεροι ήταν οι επίσημες πλευρές των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, αν και στη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του και νυν πρωθυπουργός της χώρας παλαιότερα είχε δημόσια υποστηρίξει τη νομιμοποίηση της κάνναβης
Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ
Για επιστρέψουμε στα μέρη μας η διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ, του οποίου ο χαρακτήρας υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών είναι αδιαμφισβήτητος, έκανε πολλούς από τη πρώτη ομάδα που αναφέρθηκε πιο πάνω να νιώσουν υπερήφανοι αφού ο Μοσχάτο-Ταύρος πρωτοπορεί και ευελπιστεί να κλέψει λίγη από τη δόξα του Άμστερνταμ! Οι περισσότεροι κάτοικοι βέβαια ασχέτως πολιτικής κατάταξης σίγουρα δεν είδαν με καλό μάτι τη πραγματοποίηση ενός Φεστιβάλ Ναρκωτικών - Και αυτή είναι η δική μου θέση - δίπλα στη πόρτα τους. Οι λόγοι προφανείς και όποιος αρχίσει να λέει για μουσικές, συζητήσεις, εκθέσεις κτλ απλά στρουθοκαμηλίζει! 
Αφήνοντας πίσω τις αντιδράσεις των απλών κατοίκων, ας εστιάσουμε στις ενέργειες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Καταρχάς η αντίδραση των αρμοδίων σε όσα ακολούθησαν ήταν ερασιτεχνική αφού μας είπαν ότι έδωσαν την άδεια στους Οικολόγους Πράσινους για κάποια εκδήλωση τους. Δίκαια αναρωτιέται κανείς: Στην αφίσα είδατε να λέει Οικολόγοι Πράσινοι ή το όνομά τους συμπεριλαμβανόταν σε ένα τεράστιο αριθμό φορέων και οργανώσεων; 1ο Φάουλ
Δεύτερον η ανάθεση στο κοινοτικό συμβούλιο Ταύρου της αρμοδιότητας για την αδειοδότηση του Φεστιβάλ, δείχνει ότι προφανώς ήθελαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της ανάμειξης του Δήμου στην αδειοδότηση του Φεστιβάλ, επίσης για να γίνουμε πιο συνωμοσιολάτρες πολύ απλά έδωσαν στο Κοινοτικό του Ταύρου τη καυτή πατάτα! Οπότε ειλικρίνεια μηδέν. 2ο Φάουλ!
Τέλος οι όψιμοι θιασώτες της Αντιαπαγορευτικής κουλτούρας ανακάλυψαν τη φιλελεύθερη θεώρηση περί προστασίας της ελευθερίας του λόγου- μόνο που στη θέση του λόγου μπήκε η μαστούρα - και αφού οι ίδιοι φρόντισαν να ντυθούν Πόντιοι Πιλάτοι δήλωσαν περήφανα ότι δεν θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ αφού δεν θα τελεστούν παράνομες πράξεις! 
Είναι άξιο απορίας αν πέρασαν από εκεί μια βόλτα αφού όσοι πήγαν δεν έχουν πρόβλημα να επιβεβαιώσουν πως πολλοί επισκέπτες κάπνιζαν κάνναβη και έκαναν χρήση παραισθησιογόνων. 3ο Φάουλ και Κόκκινη Κάρτα! 
Μήπως λοιπόν η χρήση ουσιών έχει νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε ακόμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...