Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Όχι Κρουαζιερόπλοια και υδροπλάνα στο παραλιακό μέτωπο

 Τις θέσεις του σχετικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στον Φαληρικό όρμο διετύπωσε ενώπιον Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. Μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου εμφανίστηκε απόλυτα αρνητικός στην προοπτική δημιουργίας θέσεων ελλιμενισμού υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων. Στη συνεδρίαση, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, παρουσίασε την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, που συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα του δήμου, Μανώλη Αντωνάκο, παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό του θέματος.

Μίλησε για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις επιχωματώσεις και την αποκοπή της πόλης και των πολιτών από το παραλιακό μέτωπο. Τόνισε τους αγώνες του λαού του Μοσχάτου και της Δημοτικής Αρχής για το παραλιακό μέτωπο.
Υπογράμμισε τη θετική άποψη του δήμου για την μελέτη του Ρέντζο Πιάνο και αναφέρθηκε στις σημερινές διεκδικήσεις του δήμου και τις αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, όπως διαμορφώνονται μετά την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.
Μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
           Την διεκδίκηση του δήμου για να αποτελέσει η παραλία δημόσιο και ανοικτό χώρο πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση και ήπιες χρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού κοινωφελούς χαρακτήρα
           Την άμεση ανάγκη συσχέτισης των έργων αξιοποίησης της παραλίας με τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βύθιση των γραμμών του τραμ, την μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου και της κατασκευής πεζοδιαβάσεων, έργα πρωταρχικής σημασίας για την πόλη του Μοσχάτου.
           Τη συμμετοχή του δήμου στη διαμόρφωση του Προεδρικού διατάγματος και στις μελέτες εφαρμογής
           Την συμμετοχή του δήμου στο φορέα διαχείρισης της παραλιακής ζώνης, γεγονός αναμφισβήτητο
           Την πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή προς όφελος των πολιτών.
           Την αντίθεση του δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση του συντελεστή δόμησης και για τον πιθανό σχεδιασμό ελλιμενισμού υδροπλάνων και κρουαζιερόπλοιων
Ο Υπουργός από την μεριά του ανακοίνωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να γίνει η υποβολή του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι το Μάρτιο και να δημοπρατηθεί εντός του 2012 από την Περιφέρεια Αττικής. Τόνισε δε ότι η Αυτοδιοίκηση θα έχει συμμετοχή και θα εκπροσωπείται στο φορέα διαχείρισης, αφού το θέμα του παραλιακού μετώπου αφορά τους δήμους Πειραιά-Μοσχάτου-Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.
Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου εξέφρασε ευχαριστίες προς τα κόμματα και τους βουλευτές που ήρθαν αρωγοί στα αιτήματα του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και την ικανοποίησή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής και τον αρμόδιο Υπουργό για τη δυνατότητα που του δόθηκε να παρουσιάσει απευθείας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής τις απόψεις και τις θέσεις του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το κορυφαίο θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, το οποίο αποτελεί ένα έργο στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: Portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...