Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμέυσεις του Δημάρχου στο αίτημα για την αλλαγή χλοοτάπητα


ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Μοσχάτο 13-2-2012 

Με  καθυστέρηση τριών μηνών και έπειτα από πιέσεις συζητήθηκε επιτέλους  στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των  178 υπογραφέντων γονέων και  κατοίκων του Μοσχάτου για την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου του Μοσχάτου, την Πέμπτη 9/2.
Ο Δήμαρχος του Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ανέφερε ότι ο Δήμος γνωρίζει το πρόβλημα, έχει  ήδη συντάξει και υποβάλλει τη σχετική μελέτη προϋπολογισμού 467.000 € στην Περιφέρεια Αττικής, ότι το έργο περιλαμβάνει και επισκευές στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (π.χ. κερκίδες) κι ότι  έχει την προσωπική  διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη Αττικής , κ. Σγουρού, ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2012 και θα υλοποιηθεί κατά το μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Επίσης δεσμεύτηκε ότι ακόμα κι αν η Περιφέρεια δεν πραγματοποιήσει το έργο, ο Δήμος  θα το κάνει από δικούς του πόρους το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των Δημοτικών Συμβούλων και μηδενός εξαιρουμένου αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα αλλαγής του χλοοτάπητα στο μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου σε όλο το Μοσχάτο.
Από τη πλευρά των γονέων και των κατοίκων τοποθετήθηκαν δύο εξ’ αυτών, οι οποίοι τόνισαν κατ’ αρχήν την αναγκαιότητα άθλησης των παιδιών μας και κατά δεύτερο λόγο την επικινδυνότητα του φθαρμένου χλοοτάπητα για την υγεία των μικρών και των μεγάλων αθλητών. Επισημάνθηκε επίσης η ποινική ευθύνη που βαρύνει προσωπικά το Δήμαρχο για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των παιδιών από την κακή γηπεδική κατάσταση.
Αποκαλυπτική για την επικινδυνότητα του χλοοτάπητα ήταν η τοποθέτηση  Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Φωστήρα, ο οποίος αποκάλυψε την άρνηση δύο πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών να προπονηθούν στο γήπεδο με αυτόν τον ακατάλληλο χλοοτάπητα και έτερου Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας  ότι ο ίδιος  ο γιός του σταμάτησε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτού του επικίνδυνου γηπέδου.
Οι γονείς και οι κάτοικοι του Μοσχάτου που ενεργοποιηθήκαμε για την αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα νιώθουμε ικανοποιημένοι, διότι αναδείχθηκε η αναγκαιότητα του έργου και διότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε επίσημα πως, είτε από δαπάνες της Περιφέρειας είτε από του Δήμου το Σεπτέμβρη του 2012 θα έχουμε καινούριο γήπεδο.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι  αν και η πρωτοβουλία μας είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, εμείς θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε όποτε χρειαστεί με όποιο τρόπο κάθε φορά επιλέξουμε.

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ
 
Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...