Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ναι στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αλλά με ενημέρωση της Βουλής και των τοπικών κοινωνιών»

Την συνεχή ενημέρωση της Βουλής αλλά και της τοπικής κοινωνίας για το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου ζήτησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ομιλία του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία του έργου για το λεκανοπέδιο, ταυτόχρονα όμως, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος:


1ον: Να εξετασθούν προσεκτικά οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σχετικά με τις παρεκκλίσεις στο ύψος των κατασκευών που προβλέπονται.
2ον: Να παρουσιαστεί η εξειδίκευση της μελέτης του αρχιτέκτονα Renzo Piano στη Βουλή και την Επιτροπή Περιβάλλοντος ώστε να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία.
3ον: Καθόλη την διάρκεια υλοποίησης του έργου να υπάρχει πάντα η απαραίτητη ενημέρωση τόσο της Βουλής όσο και των τοπικών κοινωνιών.
4ον: Να διασφαλιστεί ότι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα είναι επαρκή για την ολοκλήρωση του έργου ειδικά όσον αφορά τη μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του τόνισε, τέλος, ότι η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί ένα κορυφαίο έργο που, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Αττική και μια σημαντικότατη παρέμβαση με πολλαπλά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις γύρω περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...