Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Μεσοποταμία: Να γίνει πάρκο η Παραλία

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»

Κοινόχρηστος χώρος πρασίνου η παραλία μας

Πολλά είναι τα ψέματα που μας είπαν ως εδώ για την παραλία μας. Ας πούμε όμως και δυο αλήθειες τώρα που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση τρέχει να μας φτιάξει την παραλία  μας χωρίς να μας ρωτήσει.

  1. Αν το 2004 πιστέψαμε κακώς ότι κάτι θα γινότανε στην παραλία μας, σήμερα το 2012 ξέρουμε ότι αυτή η άγρια ανάπτυξη είχε ως κύριο στόχο τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. Ξέρουμε ότι έτσι ακριβώς οδηγηθήκαμε στην καταστροφή. Οι ελάχιστοι κέρδισαν από την υπεραξία των μετοχών και των οικοπέδων επενδύοντας δήθεν σε φτηνή ή δωρεάν γη, καταστρέφοντας όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τις τοπικές πραγματικές αγορές για να πλουτίσουν οι εικονικές της οδού Σοφοκλέους. Κέρδισαν τεράστια ποσά από τις ολυμπιακές εργολαβίες και παραχωρήσεις δημόσιας γης ενώ γύρω η πόλη κατέρρεε. Τα περισσότερα από αυτά έγιναν με υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα πνιγόμαστε στην ανεργία. Ως εδώ! Ο μύθος των «αναπτυξιακών επενδύσεων» έχει ξεγυμνωθεί. Αν η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα είναι οι ψευδώνυμοι τίτλοι πίσω από τους οποίους κρύβεται η λεηλασία και το ξεπούλημα λέμε ΟΧΙ. Εμείς λέμε για ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της πόλης, για διάσωση της παραδοσιακής αγοράς, για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας σε υγιείς μονάδες και αυτό δεν γίνεται με επιπλέον 6000τμ δόμηση και 15000τμ κάλυψη με εμπορικές χρήσεις  στην παραλία, όταν στα δέκα μαγαζιά της αγοράς του Μοσχάτου τα τέσσερα είναι άδεια και από τα υπόλοιπα έξι τα δυο ενεχυροδανειστήρια.

  1. Η παραλία σύμφωνα με την Κυβέρνηση δεν ανήκει πια στο λαό του Μοσχάτου, δεν είναι του Μοσχάτου. Είναι οικόπεδο της εταιρείας αξιοποίησης της  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Είναι με βάση το μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο προς πώληση για να ξεπληρωθεί μέρος του χρέους! Εμείς λέμε. Η παραλία είναι κοινόχρηστος χώρος και «ανήκει» σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Είναι η ανάσα του λεκανοπεδίου. Δεν είναι για τα νύχια των διεθνών τοκογλύφων. Δεν μπορείς να μπαζώνεις την κοινόχρηστη θάλασσα και να φτιάχνεις ιδιωτικό οικόπεδο, έστω και του δημοσίου, και φυσικά δεν μπορείς να πουλήσεις κοινόχρηστο χώρο. Η παραλία μας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Το ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ  είναι για το Μοσχάτο μας απαραίτητη προϋπόθεση για ουσιαστική ανάπτυξη με κοινωνικά περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια. Είναι προϋπόθεση ζωής για την πόλη μας.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...