Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Πρωτόπαπα στη Βουλή για το θέμα του Μοσχάτου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


Χρήστος Πρωτόπαπας: Έρχομαι τώρα στο θέμα του Μοσχάτου. Εγώ να αναγνωρίσω κάθε καλή πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου. Όντως, λοιπόν, χθες έγινε μία σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Μοσχάτου με την παρουσία, αν δεν κάνω λάθος, του κ. Πυργιώτη ως εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ο οποίος έδωσε και σχετικές εξηγήσεις. Θα έπρεπε ίσως να είχαν γίνει νωρίτερα. Θα ωφελούσε όλους μας, γιατί πράγματι και εσείς κάνετε μία προσπάθεια και ο Δήμος Μοσχάτου είναι λογικό να διεκδικεί αυτό το οποίο είναι καλύτερο για τους πολίτες του.
Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να βρεθεί το απαραίτητο σημείο συναίνεσης, το οποίο το χρειαζόμαστε όλοι, εάν η συμμετοχή του Δήμου είναι ουσιαστική στην εκτέλεση των αποφάσεων. Το ζητάει και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λέει: «Να συμμετέχουμε στο φορέα διαχείρισης. Να έχουμε αποφασιστικό λόγο και συμμετοχή στη διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος και της μελέτης εφαρμογής. Τυχόν τροποποιήσεις να γίνονται με τη Βουλή». Δηλαδή είναι κάποιες προτάσεις οι οποίες νομίζω ότι είναι νηφάλιες, υπεύθυνες και θετικές. Καταθέτω τη σχετική επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου να την δείτε, κύριε Υπουργέ -νομίζω ότι δεν έχετε τίποτα να χάσετε- για να υπάρχει καλή συνεννόηση. Και το έργο να γίνει και να γίνει σωστά και οι πολίτες να συμβάλλουν δια του Δήμου στην προσπάθεια σας και εν πάση περιπτώσει να κάνουμε μια καλή δουλειά με πλήρη συναίνεση στην περιοχή, όπως ακριβώς αξίζει και στην προσπάθεια που καταβάλλετε, αλλά και στους πολίτες του Ταύρου και του Μοσχάτου, όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, τον κ. Ευθυμίου.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Χρήστος Πρωτόπαπας καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα επιστολή, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Πηγή: Πρωσοπική σελίδα Facebook του Βουλευτή κ. Χρήστου Πρωτόπαπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...