Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Διάσταση απόψεων Δήμου-ΥΠΕΚΑ για την παραλία

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
 
Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στις αλλαγές που προτείνονται στην τροποποίηση του Άρθρου 11 του Ν. 3843 του 2010 που αφορά διατάξεις για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, με το άρθρο 51 του Σχ. Νόμου περί «Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος-Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99-Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης Αποβλήτων», όπου καθορίζονται οι συντελεστές Δόμησης της Xρήσης Γης και οι ζώνες ανάπλασης.
Ξαφνικά και ενώ δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση, με το άρθρο 51 παρ. 5, επιχειρείται η πλήρης ανατροπή της προγενέστερης διάταξης. Συγκεκριμένα με τις τροποποιήσεις των όρων δόμησης στην έκταση του παραλιακού μετώπου αυξάνεται ο συντελεστής Δόμησης κατά 70% (0,010 σε 0,017), τριπλασιάζεται η επιτρεπόμενη κάλυψη από 2,1% σε 6,3% και αυξάνεται το συνολικό επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης από 5,3% σε 8,8%. 
Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νικόλαο Σηφουνάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στις αλλαγές που προτείνονται και ζητά την άμεση απόσυρσή τους, αφού οι ενέργειες έγιναν όχι μόνο ερήμην της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις για εγκαταστάσεις περιβαλλοντικά ασύμβατες, ενώ ταυτόχρονα αθετείται κάθε προηγούμενη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Η Δημοτική Αρχή εμμένει στη διατήρηση των υπαρχόντων συντελεστών Δόμησης και χρήσεων γης, όπως αυτές έχουν καθορισθεί και εγκριθεί με τον προηγούμενο Νόμο και από τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 
Ανάλογη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των Κομμάτων, και τους Βουλευτές Β΄ Αθήνας, ζητώντας τους να στηρίξουν τις θέσεις του Δήμου. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν δυναμικές, νομικές και άλλες αντιδράσεις.
 
Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...