Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Επίθεση ακροδεξιών (;) στο Σπίτι της Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο

Χτες το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα ομάδα αγνώστων έβαψε με σπρέι, τη πρόσοψη του "Σπιτιού" της Μεσοποταμίας στην οδό Πλάτωνος. Η ενέργεια αυτή αποδίδεται σε "εθνικιστές" αφού εκτός των συνθημάτων οι άγνωστοι ζωγράφισαν κελτικούς σταυρούς, τα γνωστά εμβλήματα πολλών ακροδεξιών ομάδων. Αν πρόκειται πράγματι για έργο ακροδεξιών δεν χρειάζεται να προκαλεί εντύπωση αφού στο Σπίτι της Μεσοποταμίας πραγματοποιούνται πολύ συχνά συγκεντρώσεις μεταναστών, μετατρέποντάς το σε πιθανό στόχο τέτοιων ομάδων. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ίσως για πρώτη φορά καταγράφεται στο Μοσχάτο ακροδεξιά δράση αφού για πολλά χρόνια υπάρχει αποκλειστική παρουσία αναρχικών και αριστεριστών.
Σίγουρα το περιστατικό δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους του πάλαι ποτέ ήσυχου Μοσχάτου.


Φωτογραφία: Μοσχάτο Live!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ από τα σχολικά μου χρόνια που είναι και σχετικά πρόσφατα,μόλις το 2006 τελείωσα το Λύκειο,θυμάμαι αρκετούς εθνικιστές.Απλά,τότε δεν ήταν τόσο εκδηλωτικοί,τουλάχιστον δεν είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν κάτι σαν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και υπήρχαν εθνικιστές και στο Μοσχάτο, απλά δεν είχαν ριζοσπαστική δράση μέχρι τώρα, αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι ότι ντε και καλά ήταν από το Μοσχάτο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...