Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου


Ανοιχτή επιστολή
(ως συνεισφορά στο διάλογο για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου)

Δεν θα σας πω ότι «βλέπω με έκπληξη» τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο, αφού τα περίμενα. Για μένα η ένταση, που επικρατεί, είναι κατασκευασμένη από εξωθεσμικούς παράγοντες και δυστυχώς έχουν πέσει στη παγίδα τους αρκετοί συνάδελφοι, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου. Τη στιγμή που το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου αποκλείεται συστηματικά από κάθε δραστηριότητα του Δήμου, που αφορά τη Νεολαία εμείς κλείνουμε τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα και επιδιδόμαστε στο μοίρασμα της πίττας της εξουσίας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχει αφαιρεθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου κάθε ρόλος με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα θεσμό χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Πολλοί θα πουν ότι δεν χρειάζεται να έχουμε αρμοδιότητες αφού είμαστε «συμβουλευτικό» όργανο. Με την παραδοχή αυτή εμείς απλώς ευλογούμε τα γένια μας ενώ αυτοί που θέλουν τη Νεολαία απούσα από τα κοινά κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους. Για μένα αγαπητοί συνάδελφοι δεν είμαστε απλώς συμβουλευτικό όργανό, είμαστε η θεσμική αντιπροσώπευση των νέων 15-28 ετών στο Δήμο, και έχουμε την απαραίτητη νομιμοποίηση τόσο νομικά όσο και μέσα από την εκλογική διαδικασία που μας ανέδειξε να διεκδικήσουμε πράγματα για τη Νεολαία του Μοσχάτου. Αν επιλέξουμε την παραίτηση από τη διεκδίκηση τότε θα έχουμε αποτύχει στο έργο μας. Αν συνεχίσουμε να μιλάμε με όρους παλαιοκομματικούς θα μας πουν κομματόσκυλα. Αν συνεχίσουμε στην εσωστρέφεια τότε η Κοινωνία και οι Νέοι θα μας απαξιώσουν. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στη περιοχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: αύξηση της ανεργίας στους νέους, κλείσιμο σχολείων, περιθωριοποίηση, περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αντιπροσωπεύουμε όλους εκείνους τους μαθητές, φοιτητές, νέους ανέργους, επισφαλείς νέους εργαζόμενους, νέους επιχειρηματίες που μας ψήφισαν. Σε αυτούς χρωστάμε ότι σήμερα έχουμε λόγο στο δημόσιο βήμα και όχι στους πολιτικούς μας φίλους, σε αυτούς δεν χρωστάμε τίποτα, μάλλον το αντίστροφο!

Με ελπίδα για το μέλλον,

Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
Μέλος Δ.Σ. Το.Συ.Ν. Μοσχάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...