Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απόφαση βόμβα από ΣτΕ και Υπουγείο Εσωτερικών: Ξανά εκλογές στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!

Απόφαση βόμβα του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης, ανοίγει το δρόμο για επανάληψη των εκλογών σε δήμους, που συμμετείχαν αλλοδαποί είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως υποψήφιοι! Η τελική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χτες (Πέμπτη 31/3) έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ήδη ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν ξανά εκλογές σε όσα εκλογικά τμήματα συμμετείχαν αλλοδαποί ψηφοφόροι!  Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού πολλοί εκλεγμένοι δήμαρχοι και σύμβουλοι ανησυχούν δικαίως για την προοπτική να χάσουν τη θέση τους.
Στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου σε αρκετά τμήματα συμμετείχαν πολλοί αλλοδαποί ψηφοφόροι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκ νέου εκλογικές διαδικασίες όπου αυτό χρειάζεται!

Σε δήλωση του το πρωΐ στο MEGA ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είπε:

- Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πρωτόγνωρη! Πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα θα κληθεί η Πολιτεία να οργανώσει ξανά εκλογές σε τέτοια έκταση σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρια. Ευχόμαστε σε όλους του υποψηφίους ψυχραιμία και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...