Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Email αναγνώστη: Αρνήθηκαν την είσοδο σε μητέρα με καρότσι στην Εθνική του Μοσχάτου

Λάβαμε σήμερα το παρακάτω εξοργιστικό email από μια φίλη αναγνώστρια, η οποία μας αναφέρει ότι της αρνήθηκαν την είσοδο στην Εθνική Τράπεζα στο Μοσχάτο, επειδή είχε καρότσι και δεν χώραγε στον ειδικό θάλαμο της πόρτας ασφαλείας:

Ειμαι κατοικος Μοσχατου και σημερα το πρωι στις 9 πηγα στο καταστημα της Εθνικης Τραπεζας του Μοσχατου για μια συναλλαγη και ο υπευθυνος υπαλληλος της τραπεζας αρνηθηκε να μου ανοιξει για να μπω με το καροτσι και το μωρο και ειχε το θρασος μεσω μιας αλλης υπαλληλου γιατι αυτος μου ειχε γυρισμενη την πλατη να μου πει να παρω το μωρο αγκαλια και ν'αφησω το καροτσι μου εξω!Δηλαδη σε καποιον αναπηρο θα ελεγε ν'αφησει εξω το αναπηρικο καροτσι;;;Παρακαλω να ανρτησετε το συγκεκριμενο σχολιο γιατι πιστευω οτι δειχνει την ποιοτητα του ανθρωπου και τον ρατσισμο προς τις μητερες!

Ευχαριστω εκ των προτερων
Μαρια Βαρελα
 
Γνώμη Ζούμε Μοσχάτο:

Είναι γνωστό σε όλους ότι για να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα δίπλα από τον ειδικό θάλαμο της πόρτας ασφαλείας υπάρχει δεύτερη πόρτα για να εξυπηρετούνται άτομα με κινητικά πρόβλημα που κάθονται σε καροτσάκι αλλά και μητέρες με μωρό σε καρότσι. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων ήταν σίγουρα όχι μόνο αντιεπαγγελματική αλλά και ρατσιστική αφού γύρισαν πραγματικά τη πλάτη σε μια μητέρα με μωρό σε καροτσάκι, τη στιγμή που ο Νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις σαφώς προβλέπει και προστατεύει τις μητέρες με μωρό σε καροτσάκι όπως τα ΑμΕΑ. Δυστυχώς πολλοί υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στο Μοσχάτο επιδεικνύουν με θράσος πολύ συχνά αντιεπαγγελματική συμπεριφορά αφού αρκεί μια βόλτα από το υποκατάστημα για να διαπιστώσει κανείς ότι τα στελέχη εν ώρα εργασίας μιλάνε για τα συνδικαλιστικά τους, οι ταμίες σε εξυπηρετούν το καλοκαίρι φορώντας αμάνικο μπλουζάκι ως άλλοι γνήσιοι "παραλίες" ενώ άλλοι καμαρώνοντας για τις κομματικές και ομαδικές τους προτιμήσεις κολλάνε αφίσες μέσα από τον γκισέ οι οποίες βέβαια βρίσκονται σε πλήρη θέα από τους πελάτες. 
Για να είμαστε δίκαιοι σίγουρα δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι έτσι, αλλά φέρουν όλοι ευθύνη αφού δεν ζητούν τη συμμόρφωση των συναδέλφων τους, τη στιγμή που σε άλλες τράπεζες καθαρά ιδιωτικού δικαίου τέτοιες συμπεριφορές θα ήταν αιτία απόλυσης!

Επιπλέον η Εθνική Τράπεζα γενικά στα υποκαταστήματά της και όχι μόνο στο Μοσχάτο χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους στον έλεγχο κατά τη διάρκεια εισόδου στον ειδικό θάλαμο της πόρτας ασφαλείας. Συγκεκριμένα φωτογραφίζει το πρόσωπο και καταγράφει το βιομετρικά χαρακτηριστικά του ατόμου που εισέρχεται διατηρώντας τα σε βάση δεδομένων για πολλές ημέρες. Επιπλέον η είσοδος είναι αδύνατη αν δεν κοιτάξεις κατάματα την κάμερα χωρίς μάλιστα να φοράς γυαλιά ή καπέλο, μαντήλι κτλ. Για τις ενέργειές τις αυτές η Εθνική Τράπεζα, που είναι η μόνη που εφαρμόζει τέτοιο μοντέλο ελέγχου της εισόδου στο κατάστημα, έχει πολλάκις ελεγχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Περισσότερο διάβασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...