Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μήνυμα αναγνώστη: Μοσχάτο και παιδιά (σχετικά με τις παιδικές χαρές)


Ο φίλος αναγνώστης Γιάννης μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, στο οποίο εκφράζει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, ως πατέρας ενός μικρού παιδιού, για τη λειτουργία των παιδικών χαρών στο Μοσχάτο:

Είμαι από το 2004 κάτοικος και πρόσφατα δημότης Μοσχάτου. Έχω μία κόρη 18 μηνών και για τον λόγο αυτό επιθυμώ να θέσω προς συζήτηση κάποια πρακτικά ζητήματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά.



Α) Ωράριο «πάρκου» ή πεζοδρόμου στις γραμμές του τρένου.


Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι δημότες, ο πεζόδρομος παράλληλα με τις γραμμές του τρένου από τον σταθμό του ηλεκτρικού έως τον Κηφισό αναβαθμίσθηκε και δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος χώρος, ο οποίος είναι το μοναδικό μέρος στο Μοσχάτο όπου μπορεί να περπατήσει ένα παιδί χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων. Ο δήμος το αποκαλεί «πάρκο» και έχει θέσει ωράριο λειτουργίας με πόρτες που κλειδώνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα μόνο τις βραδινές ώρες. Πέραν της ελεγχόμενης νομιμότητας του κλεισίματος του χώρου, συμφωνώ απόλυτα ότι ο αυτός πρέπει να ελέγχεται και να προστατεύεται από φθορές και εάν είναι απαραίτητο να κλείνει κάποιες ώρες. Όμως το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, πήγα με την κόρη μου μέχρι τον σταθμό, για να διαπιστώσουμε με απογοήτευση ότι οι πόρτες του «πάρκου» ήταν κλειδωμένες. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλο «πάρκο» το οποίο να παραμένει κλειστό τις αργίες, οι οποίες, για όλους τους εργαζόμενους, είναι οι μοναδικές μέρες που μπορούμε να τους επισκεφθούμε με τα παιδιά μας. Η γνώμη μου είναι ότι ο πεζόδρομος/«πάρκο» πρέπει να παραμένει ανοιχτός όλες τις Κυριακές και τις Αργίες και εάν χρειασθεί να γίνουν παρεμβάσεις στον Δήμο για τον σκοπό αυτό.

Β) Ωράριο παιδικής χαράς Χρυσοστόμου Σμύρνης.


Η μεγαλύτερη παιδική χαρά του Μοσχάτου επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι κλειστή το μεσημέρι από 13.00 έως 17.00. Το ωράριο αυτό καθιστά απαγορευτική για τα παιδιά την επίσκεψη στην παιδική χαρά μετά από τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο τον χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Επομένως το ωράριο θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε η παιδική χαρά να είναι ανοιχτή το μεσημέρι κατά τους χειμερινούς μήνες.


Γ) Παιδική χαρά Πίνδου-Ελευθερίας.


Η παιδική χαρά που υπήρχε στην Πίνδου δίπλα στις γραμμές του τραίνου, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη, ανακαινίστηκε συνολικά και εδώ και λίγο καιρό έχει παραδοθεί στο κοινό. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι που την επισκέπτονται εκτιμούν την ανακαίνιση με νέα περίφραξη, ταρτάν και όργανα, όμως είναι κοινή άποψη ότι υπήρχε χώρος για να τοποθετηθούν και άλλα παιχνίδια, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα υπάρχοντα όργανα και να απασχολούνται καλύτερα τα παιδιά.


Γιάννης Δόμβρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...