Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, Απρίλιος 2011

Θέλω εξαρχής να πω ότι τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα χτες στη συνεδρίαση του Το.Συ.Ν. Μοσχάτου με προσβάλουν βαθύτατα ως Νέο και ως δημότη αυτής της πόλης. 
Xαίρομαι μόνο γιατί δικαιώνομαι λίγες ημέρες μετά την δημόσια παρέμβασή μου, όπου κατήγγειλα εξωθεσμικές παρεμβάσεις, που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης του Μοσχάτου και την απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου στη συνείδηση των νέων της πόλης.
Είναι απορίας άξιο πως ένα θέμα προσωπικό κατάφερε να γίνει μείζον πολιτικό ζήτημα;! Όλο το πρόβλημα ξεκίνησε με το αν και γιατί χόρεψε ο Πατσουράκης στην εκδήλωση του Κρεμμύδα. 
Εμένα πραγματικά με αφήνει παγερά αδιάφορο αν χόρεψε και στο Dancing with the stars στον ANT1, όπως νομίζω ότι αφήνει επίσης παγερά αδιάφορους τους περισσότερους νέους του Μοσχάτου. 
Πέρα από αυτό όμως, σέβομαι το σκεπτικό των συναδέλφων και προτίθεμαι να το συζητήσω αφού το θεωρούν τόσο σοβαρό άλλωστε αυτό είναι και ένα μέρος των αρμοδιοτήτων μας:  
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. 
Αυτό που δεν σέβομαι όμως είναι ο συρφετός των διαφόρων "παραγόντων", που τους έπιασε ο πόνος και ήρθαν να γνωρίσουν το Το.Συ.Ν. - Το ότι η μαζική τους παρουσία συνέπεσε με έκτροπα θυμίζει περισσότερο συμπεριφορές φοιτητικών παρατάξεων σε γενικές συνελεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
Και αφού λοιπόν έγινε μπάχαλο η συνεδρίαση, δώσαμε το δικαίωμα στην αντιδήμαρχο παιδείας κα Καπετανάκη να διατάζει να διακόψουμε τη συνεδρίαση και στο τέλος να μας κατσαδιάζει για τη συμπεριφορά μας και να μας κουνάει το δάκτυλο. 
Άντε τώρα τι να της απαντήσεις όταν δεν έχεις μούτρα να σταθείς μετά από όλα αυτά;
Και τι μπορείς να πεις όταν τη συζήτηση μονοπωλεί ο κάθε περαστικός άνω των 45 ετών που έπρεπε ντε και καλά να μιλήσει;
Συμβούλιο Νέων και αηδίες, χάβρα!
Και σε όλο αυτό ο πρόεδρος αδύναμος να διαχειριστεί το χάος, ανεβάζοντας πολλές φορές το τόνο της φωνής του υπέρ του δέοντος γιατί προφανώς και πιστεύει, και σε πολλά συμφωνώ μαζί του, ότι τον πνίγει το δίκιο. Αλλά ρε Πολύδωρε δεν αντιδρούν έτσι! Δεν γίνεται φίλε μου ο πρόεδρος να βγαίνει εκτός εαυτού όταν μάλιστα έχει κάνει μια παντελονάτη κίνηση, δηλαδή να θέσει στη κρίση του συμβουλίου την εμπιστοσύνη στο προσωπό του. ΛΑΘΟΣ!

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Πρόεδρο

Για να μην πολυλογήσω άλλο χτες όταν ζητήθηκε η ψήφος μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου, ψήφισα παρών, το οποίο βάσει καταστατικού μεταφράζεται ως αρνητική ψήφος και το έκανα σκόπιμα όπως είπα και δημόσια χτες, αιτιολογόντας τη θέση αφού πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη μου έχει κλονιστεί προς το σύνολο του συμβουλίου. Πιστεύοντας ότι πάντα ένας πρόεδρος δεν μπορεί να είναι όμηρος καταστάσεων κρίνω ότι θα ήταν προς όφελος του Το.Συ.Ν. και γενικά του θεσμού να υπάρξει διαδοχή η οποία θα λειτουργήσει ανακουφιστικά στην ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα. 
Αν λοιπόν το σενάριο αλλαγής προέδρου γίνει πραγματικότητα τότε θα είχε πολύ ενδιαφέρον ποιος θα σηκώσει το σταυρό μέχρι τις επόμενες εκλογές.


Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
Μέλος Δ.Σ. Το.Συ.Ν. Μοσχάτου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eimaste apo diaforetikes paratakseis kyrie Papanikolaoy alla me endiaferon anamenw kathe keimeno sas....swstos k tsekouratos...liga logia k kala ..k gia auto ene megalo brano sas aksizei pou eiste antikeimenikos k san neos exete apopsi k krisi dixws na sas daskaleuoun opws se analoga blogs!!!
thelw na topothetithw oti o kirios Patsourakis..gnwrizw oti pareurisketai pantou opou ton kaloun!!!maxoros tou pasok apo tis 2 sintonistikes...ma euthimikos xoros ma kremidikos...me to analogo poso kathe fora...den katalabainw to epipedo merikwn pou kathonte k asxolounte se kafetereies se pigadakia k stin kainourgia moda blogs an o Patsourakis pou xorepse,mexri k ti mousiki xorepse.mia leksi iparxei gia olo auto to siferto :GELIOTITES!!!!k xairomai pou to katalabainetai k eseis!!!!
Nai epikrotw auto pou lete gia tin pantelonati kinisi....toulaxiston ekeinos ta foraei k ta dixnei se antithesi me anandrous pou kanoun tous ntaides 2 pros 1 keklismenon twn thirwn...k meta bgazoun trelo ton patsouraki!!!toulaxiston o polidwros ta foraei k ta exei apodeiksei!!!!
Oso gia tous 45 k anw kalo tha einai na exete tin gnwmi twn megaliterwn sas...koinos na akoute na afougkrazeste k eseis me tin seira sas na topothetithite ...(eseis oi neoi) eseis eiste to aurio ...eseis to mellon!!!
egw tha sas kanw mia erwtisi pws ginetai prin 2 peripou mines na bgazetai ton patsouraki proedro ....k meta apo 2 mines na toun eksiwxnetai( apeuthinomai genika sto tosun me tin erwtisi mou).?????

i am in vertigo είπε...

Διάβασα με προσοχή τα κείμενα τα σχετικά με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, όπως και αυτά που γράφει το Μοσχατούπολις, το Ζούμε και το Live. Το θέμα είναι πολιτικό και μέσα σε ένα πολιτικό θέμα είναι αυτονόητα πράγματα και η ένταση σε μια συνεδρίαση, αλλά και οι φράξιες. Άρα ο κ. Παπανικολάου δεν πρέπει να εκπλήσσεται. Του θυμίζω τι έγινε με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Είναι φανερό ότι η λογική του πρόεδρου δεν μπορεί να πάει μαζί με αυτούς που βασιζόμενοι σε ένα αριθμητικά ισχυρότερο συσχετισμό προσπαθούν να επιβάλουν την δύναμη τους. Με ναρκοθετημένο πρόεδρο και εσωτερική φράξια που κοντράρει τον πρόεδρο, δεν πάει το πράγμα. Ότι κι αν λέει ο νόμος για τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβούλιου, ο νυν πρόεδρος οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα του και να αφήσει αυτούς που τον αμφισβητούν να εκφράσουν την "δημιουργική" αντίληψη τους. Η λέξη μπήκε σε εισαγωγικά γιατί αν είχαν θέσεις και ιδέες θα έπρεπε να τις είχαν επιβάλει τόσο καιρό. Το ζήτημα είναι ότι πια δεν πάει άλλο και η μόνη λύση είναι ένα νέο διοικητικό συμβούλιο όπου για μένα είναι καθαρό ότι ο καθένας πρέπει να αντιπροσωπεύει πολιτικά «κάτι». Που να μπορεί να πάει σε όποια εκδήλωση του αρέσει, και να χορέψει από Κρητικό πενταζάλι μέχρι συρτό και μπάλο. Ενα διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται, που να δουλέψει πραγματικά για τη Νεολαία. Η προεδρία Σιώκα απέτυχε. Η προεδρία Πατσουρακη και να ήθελε να κάνει κάτι δεν μπόρεσε γιατί υπονομεύτηκε. Πάμε σε εκλογές όπου κανείς πια να μην κρυφτεί ότι τάχα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ας σχηματιστούν ρεύματα, συνεργασίες και παρατάξεις ώστε να προκύψουν καθαρές λύσεις και ντομπρες σχέσεις. Είναι προτιμότερο. Ευτυχώς πάντως που αποχωρούνε Οικονόμου και Δελαβίνιας ώστε να ησυχάσει το πράγμα, γιατί άλλο εσωτερική διχόνοια, άλλο παρέμβαση από τα έξω που γίνεται ορατή και καταπολεμιέται. Για τον υπό παράιτηση Πρόεδρο ήθελα να πω ότι τώρα είναι η ευκαιρία του. Αν κωλυσιεργήσει με το τι λένε τα ΦΕΚ και άλλα κολπάκια που τον συμβουλεύουν μερικοί τότε χαντακώνει το μπράβο που κέρδισε και ήδη κυκλοφορει θετικά στα στέκια του Μοσχάτου. Εξάλλου τέτοιο προεδριλίκη να το χέσω ρε Πολύδωρε.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Αγαπητέ 8:02,
Θα απαντήσω πολύ σύντομα στα δυο θέματα που μου έθεσες. Πρώτον όσον αφορά τους "άνω των 45" προφανώς και χρειαζόμαστε την εμπειρία τους γιατί όταν αυτοί ήταν στην τωρινή μας ηλικία εμείς τρώγαμε ακόμα φρουτόκρεμα. Δεν αμφισβητώ την χρησιμότητα των λόγων των μεγαλυτέρων. Αμφισβητώ την ανάγκη να κάνουν τους ρήτορες την ώρα που συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Και τα λέω αυτά γιατί και στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να δωθεί ο λόγος και σε πολίτες αλλά όχι σε όλους για προφανείς λόγους. Έτσι λοιπόν αντίστοιχα και εδώ.
Δεύτερον τον Πατσουράκη δεν θα πω ότι ψήφισα αφού τον βρήκα μπαίνοντας στο Δ.Σ. μετά την παραίτηση Σιώκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον εκτιμώ ή οτιδήποτε άλλο, ο λόγος που ουσιαστικά έδωσα αρνητική ψήφο εμπιστοσύνης είναι γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή προέδρου θα αμβλύνει την ένταση και τελικώς θα οφελήσει το Το.Συ.Ν., για μένα μακάρι να μην είχαν γίνει όλα αυτά, αφού θεωρώ τον Πολύδωρο καταλληλότερο για πρόεδρο και τώρα θα πρέπει να βάλω και εγώ το χέρι μου για να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά. Σίγουρα δεν μου είναι ευχάριστο να ζητώ την παραιτησή του.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Φίλε in Vertigo,
Δεν είπα ότι εκλήσομαι, είπα ότι τα περίμενα όλα αυτά. Πέρα από αυτό σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την ουσία αυτών που γράφεις, διατηρώ επιφυλλάξεις για επιμέρους θέματα, όπως ότι απέτυχε η προεδρία Σιώκα και παρατάξεις. Την προεδρία Σιώκα θα την κρίνει η ιστορία και αφού μπορούμε να συγκρίνουμε με την προεδρία Πατσουράκη και τις επόμενες. Το θέμα παρατάξεις αν και είμαι κομματικοποιημένος (λέμε τώρα) με ξενίζει όσον αφορά τα Το.Συ.Ν., είναι μακριά από την ουσία του θεσμού.

i am in vertigo είπε...

Χτες γύρω στις 11 το πρωί έστειλα 3 σχόλια στο "Μοσχατούπολις", στο "Ζούμε Μοσχάτο" και στο "Μοσχάτο-Live" σχετικά με την κρίση στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Το σχολιό μου δημοσιεύτηκε στα δύο πρώτα μπλόγκ, ενώ το Live όχι. Εδώ δεν πρόκειται για λογοκρισία, μιάς και δεν βρίζω κανένα, αλλά την αισχίστου είδους λογοκρισία. Η διαγωγή του κυρίου Οικονόμου επιβεβαιώνει τις αρνητικές κρίσεις της νεολαίας και της γειτονιάς μας γενικότερα. Τον καταγγέλω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...