Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ παιδικό πορνογραφικό υλικό στο Μοσχάτο


Άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, ένας μεγαλογιατρός από την Καστοριά ή ένας συνεργάτης πασίγνωστου μόδιστρου της Αθήνας ήταν κάποιοι από τους ανθρώπους που κρύβονταν πίσω από το κύκλωμα που διακινούσε το εμετικό υλικό.
Πρόκειται για επιχείρηση με την κωδική ονομασία «EGMA», κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε εννέα σπίτια σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Μοσχάτο, Ραφήνα, Πάτρα και Καστοριά, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού υλικού με παιδιά.
Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από τον εντοπισμό 26 ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών στην Ελλάδα που μέσω του προγράμματος «e DONKEY 2000», διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για φρικιαστικό υλικό στο οποίο εμφανίζονται ακόμη και βρέφη να κακοποιούσε σεξουαλικά από ενήλικες, ακόμη και από ζώα. Ίσως και να είναι από τα πλέον αποκρουστικά και απάνθρωπα βίντεο και φωτογραφίες που έχουμε δει, σχολίαζε με νόημα αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, που συμμετέχει στις έρευνες. Στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί υπολογιστές και συνολικά 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.
Οι αστυνομικοί, δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες, καθώς αναζητούν τους ανθρώπους τους οποίους προμήθευσαν με το υλικό τους συλληφθέντες και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.


Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...