Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Δράση Τώρα" για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΩ


Αγαπητοί συμπολίτες,

Η δημοτική κίνηση «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» σχετικά με την  ενοικίαση και τα έργα διαμόρφωσης  ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ, από την ΜΚΟ  PRAKSIS,  στην οδό Τέω 22 στον Ταύρο, πιστεύει τα εξής:
  • Οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει στόχο να ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας  παρέχοντας τους βοήθεια, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Όταν όμως μια δράση εμπεριέχει, λόγω της φύσης της παρεχόμενης βοήθειας, πιθανότητες να αλλάξει την ροή της καθημερινής ζωής σε μια μικρή γειτονιά τότε πριν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία πρέπει να προηγηθεί συνεργασία με το Δήμο και την τοπική κοινωνία, ώστε να στηριχθεί από το κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής γιατί αλλιώς η ίδια η δράση δε θα προχωρήσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.  
  • Η περιοχή που επέλεξε η PRAKSIS δεν είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είναι μια μικρή πυκνοδομημένη γειτονιά του Ταύρου στα ανατολικά όρια του Δήμου με την Καλλιθέα και το σημείο δράσης απέχει 20 μέτρα από παιδική χαρά και 100 μέτρα από Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακυρωθεί κάθε περαιτέρω εργασία και να βρεθεί σε συνεννόηση με το Δήμο άλλος χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις  εφαρμογής του προγράμματος. 
  • Δηλώνουμε, ανεξάρτητα από την ανωτέρω δράση, ότι σε καμιά περίπτωση στα πλαίσια κοινού προγράμματος Κυβέρνησης –Καμίνη να εκκαθαρίσουν την Αθήνα από ότι «ενοχλεί» εν όψει εκλογών και τουριστικής περιόδου, δε θα δεχθούμε να γίνει ο Δήμος μας αποδέκτης όλης αυτής της ανθρώπινης δυστυχίας. Η πόλη μας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει τα  σοβαρά και συνεχώς αυξανόμενα κοινωνικά της προβλήματα. Αρκετή κοινωνική υποβάθμιση έχει δεχθεί με το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, της Εργατικής Εστίας, του ΟΑΕΔ, του Παιδ. Σταθμού της Εργατικής Εστίας, των παράνομων  λειτουργιών σκραπ, αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών  λιτότητας και απαξίωσης των αναγκών των λαϊκών γειτονιών.
Αγαπητοί συμπολίτες, η εξαθλίωση της ζωής αφορά όλους  μας. Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα, νέα στρώματα πληθυσμού κάθε μέρα οδηγούνται στην απελπισία και στην εξαθλίωση. Εκατομμύρια άνεργοι ,χρεωμένα νοικοκυριά, παιδιά που υποσιτίζονται, ηλικιωμένοι που μετά σαράντα χρόνια δουλειάς βλέπουν τη σύνταξή τους να εξανεμίζεται ….είναι η εικόνα δίπλα μας. Εκατοντάδες οι συμπολίτες μας χρειάζονται   δουλειά, ιατροφαρμακευτική βοήθεια, φαγητό, προστασία, στέγη… Όλοι μας, αν συνεχισθεί αυτή η πολιτική θα ανήκουμε σε λίγο στις «ευπαθείς ομάδες».

Προτείνουμε: 
  •  Να γίνει άμεσα (όπως προτάθηκε από τον εκπρόσωπό μας στη συνάντηση κατοίκων –Δήμου) κοινή σύσκεψη Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών παρατάξεων, Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Να παρουσιαστούν τα  κοινωνικά χαρακτηριστικά της κρίσης στην πόλη μας και να εξεταστούν άμεσα τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που απαιτούνται. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης μέσω των Δημόσιων Κοινωνικών φορέων, και όχι των ΜΚΟ να εξασφαλίσει  όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας, όταν μάλιστα ευθύνεται για την αποδόμηση της ζωής μας  και του κοινωνικού κράτους   
Η φτώχεια, το αδιέξοδο, η έλλειψη ελπίδας  που, σκόπιμα κατά τη γνώμη μας, καλλιεργείται  ενσπείρουν το φόβο και ο φόβος γεννάει , ρατσισμό ,βία, φασισμό. Πρέπει να κρατήσουμε τις αξίες μας , αυτές που διαχρονικά «φώτισαν» ολόκληρο  τον κόσμο , την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητά μας που αποτέλεσε παγκόσμιο παράδειγμα στη νεώτερη ιστορία και την απόφαση να απαλλαγούμε από τις  αντιλαϊκές πολιτικές που μας έφθασαν ως εδώ με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμή μας για αλλαγή!

23-3-2012

Η Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...