Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Μεσοποταμία: Κοινός αγώνας για Ελληνικό και Παραλία Μοσχάτου

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η κυβέρνηση και η τρόικα προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες στο άμεσο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά. Σύμφωνα με tο Σχέδιο Νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ ολόκληρη η έκταση των 6.200 στρεμμάτων, παραχωρείται άνευ όρων στους επίδοξους επενδυτές.
Το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως και η παραλία του Μοσχάτου δεν ανήκουν πια στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, αλλά έγιναν οικόπεδα της εταιρείας αξιοποίησης της  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Βγαίνουν στο σφυρί για πώληση,  με βάση το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να ξεπληρωθεί μέρος του χρέους. 
Από τα παραπάνω γίνεται πλέον πεποίθηση  ότι ο αγώνας των πολιτών και των γειτονικών στον πρώην αεροδρόμιο Δήμων για δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές και ο αγώνας μας να γίνει πάρκο η παραλία Μοσχάτου είναι κοινός. Είναι αγώνας που τελικά αποσκοπεί στην ουσιαστική ανάπτυξη των δύο περιοχών με κοινωνικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά κριτήρια.
Η Μεσοποταμία έμπρακτα συμπαραστέκεται στους αγώνες των κατοίκων του Ελληνικού συμμετέχοντας στις διαδικασίες σχηματισμού ελαιώνα μέσα στο πρώην αεροδρόμιο  Ελληνικού και καλεί τους πολίτες στην πρώτη φύτευση ελιών την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 11.00π.μ. (Συνάντηση στην είσοδο από οδό Αεροπορίας)
Στο Μοσχάτο θα συναντηθούμε το πρωί της Κυριακής 10πμ, Πλάτωνος 13 στο σπίτι της Μεσοποταμίας, για να πάμε όλοι μαζί στο Ελληνικό.
1-3-2012
www.mesopotamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...