Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Έλλειμμα αξιοπιστίας των θεσμών: Επιτροπή Διαβούλευσης

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν φταίει για όλα τα προβλήματα στην νέα τοπική αυτοδιοίκηση η προχειρότητα του Ραγκούση και ο Καλλικράτης. Φταίμε και εμείς όλοι μας! Και δεν εννοώ "Μαζί τα φάγαμε" εννοώ "Μαζί τα απαξιώσαμε!". 
Είναι δυνατόν η Επιτροπή Διαβούλευσης να έχει απαρτία μόνο στη πρώτη συνεδρίαση της; 
Και όμως ναι! 
Βλέπετε κάποιοι θα σκότωναν να γίνουν μέλη και μετά τα έγραψαν κανονικά. Έτσι είναι χωρίς παρεξηγήσεις και δεν δέχομαι κουβέντα επ' αυτού!

Από την άλλη η κατάσταση αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί μιας ανεπαρκούς δημοτικής αρχής που αφήνει τους θεσμούς να ευτελίζονται κατά αυτό το τρόπο για να κάνει τη δουλειά της πιο εύκολα. 
Άλλωστε η αναβολή της κάθε συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας, στριμώχνεται κάθε φορά σε μια περίεργη ώρα για να τελειώνουν και με αυτό το βραχνά πιο γρήγορα! 
Οπότε ας μην μένουμε έκπληκτοι γιατί δεν κάνουν κάτι γιαυτό! Γιατί πολύ απλά η κατάσταση αυτή τους εξυπηρετεί
Θα ήταν αρκετό αν η δημοτική αρχή σέβεται τον εαυτό της και τους θεσμούς να ζήταγε εγγράφως ποιοι θέλουν να συνεχίσουν και ποιοι όχι στην επιτροπή, για να γίνει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα, αλλά μην γελιέστε αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί "δεν είμαστε παιδάκια να μας τραβήξουν από το χέρι" όπως ειπώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...