Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εννέα μήνες (!) φυλακή στον δολοφόνο του Ρήγα

Η μέγιστη δυνατή ποινή της εννεάμηνης φυλάκισης (εξαγοράσιμη, χωρίς αναστολή), καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ επεβλήθησαν εχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών,στον 55χρονο Αλβανό, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου βασάνισε άγρια, χτυπώντας τα με σιδερολοστό, δύο αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Μοσχάτου - το ένα εκ των οποίων υπέκυψε στα βαριά τραύματά του. Ηταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν από την έδρα του δικαστηρίου ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με αριθμό πινακίου 16. Η αίθουσα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σχεδόν άδεια, γέμισε ασφυκτικά από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και πολίτες, που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στον χώρο για να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του 55χρονου. Η αστυνομική παρουσία εντός και πέριξ του κτιρίου ήταν αυξημένη, λόγω του φόβου αντιποίνων σε βάρος του κατηγορουμένου, καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και την πρώτη φορά που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, μετά την ομολογία του.

Ωστόσο, η στάση του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν υποδειγματική, μια και ο αδίστακτος βασανιστής δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η δικηγόρος του μάταια προσπαθούσε να ελαφρύνει τη θέση του πελάτη της. Από την άλλη πλευρά, τα φιλοζωικά σωματεία εκπροσώπησε ο δικηγόρος, βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης. Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις των μαρτύρων για το -πρωτοφανούς αγριότητας- συμβάν αλλά και για τις απειλές του μαινόμενου άνδρα προς τους περίοικους εξάντλησαν και το παραμικρό περιθώριο επιείκειας στο οποίο πόνταρε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Ο κ. Πλεύρης. αποχωρώντας από την αίθουσα -καταχειροκροτούμενος-, δήλωσε ότι «πετύχαμε την αυστηρότερη ποινή, ο κατηγορούμενος είναι τυχερός που αυτό δεν συνέβη ένα μήνα αργότερα», οπότε και αναμένεται η τροποποίηση του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων, που μετατρέπει την κακοποίηση από πλημμέλημα σε κακούργημα.
 
Αγγελος Σκορδάς

Πηγή: δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...