Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς καλοριφέρ τα σχολεία του Μοσχάτου

Την ώρα, που στο Μοσχάτο η μέγιστη θερμοκρασία μέσα στη μέρα φτάνει τους 12-13 βαθμούς Κελσίου, κάποια από τα σχολεία δεν ανάβουν ακόμα τα καλοριφέρ λόγω έλλειψης πετρελαίου. 
Το θέμα αρχίζει και γίνεται σοβαρό ειδικά αν σκεφτούμε ότι το πρόβλημα αφορά περισσότερο τα δημοτικά σχολεία, όπου φοιτούν οι πιο μικροί σε ηλικία μαθητές και μαθήτριες. 
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ακόμα δεν έχει προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων, αφού όπως αποδεικνύεται από τη κεντρική σελίδα του Δήμου στο ίντερνετ η υποβολή προσφορών για την απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου έληγε σήμερα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 11/11 δηλαδή όταν ήδη είχε αρχίσει να κρυώνει ο καιρός. 

Δεν λέμε, οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα ο Δήμος δεν έχει κάποια μαγική μηχανή, που τυπώνει χρήμα, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία μικρών παιδιών καλό θα είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά, αλλιώς σύντομα θα ζήσουμε εικόνες από τις εποχές του '50 και του '60, όπου οι μικροί μαθητές το πρωί πήγαιναν στο σχολείο μαζί με ένα κούτσουρο στο χέρι για τη σόμπα της τάξης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λένε άραγες οι ειδήμονες της σχολικής ένωσης γονέων;Για τα παιδιά που κρυώνουν μπρεεεε

Ανώνυμος είπε...

Αφού ανοίξαν οι αυλές για όσους έχουν να πληρώσουν όλα πάνε καλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...