Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Καμίνης: Να φύγουν οι Ρομά από το Βοτανικό!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν, αναφέρεται η νέα παρέμβαση του Δημάρχου Αθηνών για το θέμα των Ρομά του Βοτανικού, που απασχολεί τόσο το Δήμο Αθηνών όσο και το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Το πρόβλημα με τους Ρομά του Βοτανικού έγκειται κυρίως στη πολύ επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον παράνομη δραστηριότητα καύσης καλωδίων και άλλων υλικών (σκραπ) με σκοπό το κέρδος.
Για χρόνια ολόκληρα η ελληνική πολιτεία παρακολουθεί αμέτοχη τη δημιουργία μιας παραγκούπολης στο κέντρο της Αθήνας, μιας νησίδας ανομίας και υγειονομικής ωρολογιακής βόμβας, όπως έχει χαρακτηριστεί από όλους τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς. Στη παρέμβαση του ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης καταγγέλλει ότι η Πολιτεία δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου για να μην κατηγορηθεί για ρατσισμό! Δηλαδή λίγο πολύ παραδέχεται ότι η Πολιτεία προτιμά να δηλητηριάζονται οι πολίτες των γύρω περιοχών και να υποβαθμίζεται εγκληματικά ο υδροφόρος ορίζοντας και η ατμόσφαιρα μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθούν κάποιοι κρατικοί λειτουργοί για ρατσισμό! Ας διαβάσουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Επιτέλους ξύπνησε η δημοτική αρχή της Αθήνας για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Βοτανικού με την κατάληψη μιας έκτασης , η οποία ξεπερνάει τα τέσσερα στρέμματα και ανήκει σε ιδιώτη, από αθίγγανους αλβανικής υπηκοότητας.
Με επιστολή του προς το γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος Γεώργιου Παπακωνσταντίνου κι άλλους αρμόδιους φορείς , ο δήμαρχος Αθηναίων περιγράφει με δραματικούς τόνους την παρουσία των Ρομά και την χωματερή στην οποία έχουν μετατρέψει τον χώρο όπου ζουν.
Ο δήμαρχος επικαλείται ακόμη και λόγους δημόσιας υγείας , ενώ κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία ότι κάνει τα στραβά μάτια , με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να λειτουργεί και ως άσυλο για διάφορους παρανόμους.
Στην επιστολή χαρακτηρίζει τον χώρο άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις και επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχουν οι περίπου 30,000 κάτοικοι της περιοχής από την δραστηριότητα των αλλοδαπών.
Ο κ. Καμίνης πετώντας για πρώτη φορά από τις πλάτες του τον μανδύα του προστάτη των αλλοδαπών που φορούσε μέχρι πρότινος , καταγγέλλει την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ ότι με αστείες δικαιολογίες δεν θέλει την απομάκρυνση των αθίγγανων από τον καταυλισμό τους.
Προς επίρρωση των καταγγελιών του επικαλείται το υπ’ αριθμόν πρωτ. 2225/21-9-2011 έγγραφο της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία επικρίνει τον Δήμο Αθηναίων γιατί ζητά την απομάκρυνση των Ρομά, πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε διεθνή καταδίκη της χώρα.

Πηγή: Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...