Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ανδρέας Ευθυμίου για το χρίσμα


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ: 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Ανδρέας Ευθυμίου, Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
Μοσχάτο 3 Σεπτέμβρη 2010



Δήλωση του Ανδρέα Ευθυμίου  σχετικά με την επίσημη 
στήριξη της υποψηφιότητάς του  από το ΠΑΣΟΚ 




Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου  στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου . Η απόφαση υποστήριξης στο πρόσωπό μου  πιστεύω ότι δικαιώνει τον αγώνα μου που πάντα διεξαγόταν και θα συνεχίσει να διεξάγεται με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και αγάπη για το Δήμο μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα όργανα του κινήματος που πήραν μία κρίσιμη απόφαση, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ ικανών και άξιων συναδέλφων. Επίσης, το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στο Μοσχάτο, τους δημοτικούς συμβούλους του Ταύρου, όλες και όλους εκείνους που δρουν σε αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο στις δύο πόλεις αλλά, κυρίως, τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα μας και από τους οποίους αντλώ δύναμη στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κύρια για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και τους νέους, γεγονός που καθιστά την Αυτοδιοίκηση ως τον κύριο φορέα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Στα πλαίσια των μεταρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα έχει η εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης". Υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η νέα αρχιτεκτονική για τους Δήμους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ένα κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι διαθέτω τη γνώση και την εμπειρία να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ισχυρό Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου

Διερχόμαστε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, που σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένη. Δεν διαθέτουμε, όμως, άλλους τρόπους παρά να ενεργούμε σε πολιτικό επίπεδο με συλλογικό τρόπο. Η ανανέωση είναι ζητούμενο της κοινωνίας και θα προκύψει από αυτή την ίδια, θα προέλθει από "τα μέσα" και όχι από οποιοδήποτε εξωπολιτικό σωτήρα. Για το λόγο αυτό θέλω να καλέσω δημόσια όλες εκείνες τις δυνάμεις που πιστεύουν σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αυτόνομη και ριζοσπαστική, δίπλα στο δημότη με κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη. Καλώ όλες εκείνες τις δυνάμεις 
που πιστεύουν ότι με μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες . Όλους εκείνους που  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δίχως παζάρια και μυστικές συμφωνίες θα συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη . 

Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα ισχυρό και σύγχρονο Δήμο Μοσχάτο- Ταύρο

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ευθυμίου,
Πραγματικά μπράβο για το χρίσμα, αλλά δεν έχεται σκεφθεί, ότι τον πολίτη του Μοσχάτου δεν τον ενδιαφέρει ο " πασοκικος δήμος", τον ενδιαφέρει ο λειτουργικός δήμος.
Ο δήμος που πάντα μπροστά θα έχει τους ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι τους πολιτικούς.
Σας ευχαριστώ που ακούτε.

Ανώνυμος είπε...

Για το πετρέλαιο θέρμανσης; Βούβα ;

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Τι πετρέλαιο θέρμανσης;

Ανώνυμος είπε...

Ευθυμίου, δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, όταν παρακαλούσες γονατιστός για το χρίσμα. Αν ήθελες να είσαι ανεξάρτητος, ας είχες τα κότσια να κατέβεις και ανεξάρτητος. Το να το παίζεις πατριάρχης με ξένα ράσα δεν θα πείσεις κανέναν. Πες ό,τι άλλο σου κατέβει, αλλά μη μιλάς για ανεξαρτησία. Λίγοι είχαν τα κότσια να το κάνουν αυτό... Λίγοι είχαν το σθένος να αρνηθούν το χρίσμα, εκεί που εσύ εργαζόσουν υπογείως για να το παραλάβεις.

Οι εκλογές αυτές δεν θα είναι derby. O νικητής ήδη υπάρχει και σίγουρα δεν είσαι εσύ. Ο κόσμος κουράστηκε από το ΠΑΣΟΚ σου. Ναι, από το ΠΑΣΟΚ σου, καλά διαβάσες. Κι από τη ΝΔ του, κι από το ΚΚΕ της, κι από το ΛΑΟΣ τους. Δυστυχώς, Αντρέα, δεν έπιασες το νόημα, τον παλμό του κόσμου. Προτίμησες τα "ευκολάκια". Τα "σίγουρα". Δυστυχώς όμως τα μόνα "σίγουρα" είναι ότι θα χάσεις παμψηφί τις εκλογές. Οι αυλοκόλακες της Κοραή που τρώνε από τα ψίχουλα που σας πέφτουν από το τραπέζι δεν φτάνουν για να σας κρατήσουν εκεί μέσα.

Αν ήθελες derby ας κατέβαινες ανεξάρτητος. Ίσως τότε να διεκδικούσες ένα αξιοπρεπές μερίδιο στην αντιπολίτευση. Μέχρι εκεί όμως.

υ.γ.
Μην ξοδευτείς πολύ σε καμπάνιες, κονκάρδες, φυλλάδια, αφίσες, περιοδείες κλπ... θα τα κλαις μετά! Standard!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...