Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διακήρυξη της δημοτικής κίνησης"δράση τώρα!"

«δράση, τώρα!»
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Υποψ. Δήμαρχος: Γρηγόρης Σωπάκης

Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη

Ποιοί είμαστε

Η δημοτική κίνηση « δράση τώρα είναι η νέα δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία ενεργών πολιτών, που τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκαν μέσα από τη δημοτική κίνηση «Πολίτες εν δράσει…» στο Μοσχάτο και τη δημοτική κίνηση «Ταύρος, πόλη να ζεις!» στον Ταύρο. Στη νέα δημοτική κίνηση συμμετέχουν ενεργοί πολίτες με δράση στα κινήματα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας παιδείας , του περιβάλλοντος και της οικολογίας, του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των πολιτών.
Συμμετέχει και συνεργάζεται με τα διεκδικητικά κινήματα στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και τα υπερτοπικά κινήματα που αναπτύσσονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το κείμενο

Εμπνέεται
Εμπνέεται από τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ενάντια στην ανασφάλεια και την ανεργία.
Είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη , χωρίς φραγμούς κομματικής τοποθέτησης, κοινωνικής ομάδας, ηλικίας, φυλής ή καταγωγής. Αποτελεί χώρο συνάντησης και κοινής δράσης ανθρώπων που είτε συμμετέχουν σε κομματικούς και κοινωνικούς φορείς, είτε όχι, αποφασίζουν σε ισότιμη βάση αυτόνομα και δημοκρατικά για κάθε θέμα τοπικό ή γενικότερο. Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η πίστη τους στο κίνημα και η διάθεσή τους να προσφέρουν στην πόλη μας και την κοινωνία
Δε ζητάμε χρίσματα .Δεν υπηρετούμε κομματικές επιλογές και κατευθύνσεις. Είναι επιλογή του οποιουδήποτε κόμματος αν θέλει να μας στηρίξει.

Δεσμευόμαστε όλοι από την Διακήρυξη και το Πρόγραμμά μας.

Η συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές αποτελεί συνέχεια και συνέπεια της προηγούμενης δράσης μας. Δράσης με συνεχείς δραστηριότητες σε πολλά μέτωπα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, σε τοπικούς συλλόγους, σωματεία, στον τύπο, στη γειτονιά μας.
Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης, περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων, έντασης της κοινωνικής ανισότητας, κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ενός αιώνα, αδιαφορίας για το περιβάλλον και την προστασία των δημόσιων αγαθών, σε μια εποχή που οι "ισχυρές" κυβερνήσεις 40 χρόνων ,οδήγησαν τον τόπο μας δέσμιο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική του Μνημόνιου καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους νέους ,να ζήσουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα είναι αναγκαιότητα η οργάνωση της άμυνας , της αλληλεγγύης και της αντεπίθεσης στα σχέδιά τους.
Οι δημοτικές πλειοψηφίες των δύο δήμων αλλά κα η αντιπολίτευση τόσο με την προηγούμενη ενιαία τους μορφή ,όσο και με τις σημερινές μεταλλάξεις και μεταγραφές , έχουν χειροκροτήσει με τη ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια την υποδούλωση του λαού μας και της αυτοδιοίκησης στα σχέδια του μνημόνιου και του «Καλλικράτη» .
Πρέπει να φυσήξει άνεμος αλλαγής πάνω από την πόλη.
Κόντρα στην απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια που σκόπιμα καλλιεργούν ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ πρέπει να φανεί η δύναμη ,η ορμή και η αποφασιστικότητα
να αλλάξουμε το τοπίο.

5 βασικοί άξονες της πολιτικής μας
1. Δημοτική Διοίκηση και Δράση:

  • Με σταθερό προσανατολισμό στα λαϊκά συμφέροντα , που δε θα αποδέχεται την πολιτική της παράδοσης στο Δ.Ν.Τ., την Ε.Κ.Τ.,  την Ε.Ε.  και το μνημόνιο.

  • Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις λογικές “Καλλικράτη”, αναπόσπαστου τμήματος του μνημόνιου, που καταργεί κάθε έννοια του όρου «αυτοδιοίκηση», που ψηφίστηκε με μοναδικό σκοπό την αποδυνάμωση του λαϊκού χαρακτήρα των δήμων, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και τη μετατροπή των δήμων σε ένα νέο φοροεισπραχτικό –φορομπηχτικό οργανισμό.

  • Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών και εμπόρων γης.

  • Που διεκδικεί από την κυβέρνηση την επιστροφή των παράνομα παρακρατημένων πόρων.

  • Που λειτουργεί με ανιδιοτέλεια, δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία, με πλήρη οικονομική διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα στις λειτουργίες των δημοτικών οργάνων. Με οικονομική διαχείριση ανοιχτή στο δημόσιο έλεγχο.

  • Που καθιερώνει συμμετοχικούς θεσμούς και διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, κόντρα στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, που παλεύει για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που καθιερώνει τη συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση του Τεχνικού προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου.
2.Δημοτική Αρχή δίπλα στον πολίτη ενάντια στην κρίση
Επανεξέταση από μηδενική βάση της πολιτικής δημοτικών τελών, με στόχο τη δίκαιη κατανομή βαρών στους δημότες .
Εφαρμογή όλων των σημερινών προγραμμάτων των Νομικών Προσώπων του δήμου χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους δημότες.
Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς .
Αντίσταση σε κάθε κυβερνητικό σχέδιο που στοχεύει στην εξαθλίωση της ζωής μας, ανεργία, ακρίβεια, απολύσεις, ανασφάλεια, εξανεμισμός του λαϊκού εισοδήματος, συρρίκνωση της μικρομεσαίας εμπορικής δραστηριότητας,
Ανάληψη πρωτοβουλιών για στήριξη των ανέργων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με ανασχεδιασμό του προσανατολισμού και των προτεραιοτήτων δράσης του δήμου .

3.Δημοτική αρχή –Περιβάλλον

Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων του Δήμου μας-παραλία, Ελαιώνας, πάρκα -με στόχο να παραμείνουν δημόσιοι, αδόμητοι και κοινόχρηστοι.
Προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής σε περιοχές που δέχονται πιέσεις –παρακηφίσια περιοχή, λεωφ.Πειραιώς, Ελαιώνας .
Προστασία της υγείας των κατοίκων από τη μόλυνση λόγω της ανεξέλεγκτης καύσης καλωδίων από χώρους εγκατάστασης Ρομά στον Ελαιώνα αλλά και από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που ρυπαίνει,-μολύνει τον αέρα, το έδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ολοκληρωμένη εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή και διαχείρισης απορριμμάτων.

4. Δημοτική Αρχή και κοινωνικά αγαθά
Αγώνας για βελτίωση υποδομών και παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδεία,
υγεία, συγκοινωνίες.
Πολιτισμός, αθλητισμός, κοινωνική πρόνοια –αδιαμφισβήτητα δημόσια αγαθά τα οποία ο δήμος οφείλει να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
Σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων μέσα από τη δημοτική κοινωνική πολιτική.
Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΑΠΗ ώστε να ενισχύεται η βοήθεια σε χαμηλοσυνταξιούχους, μοναχικά άτομα, ΑμΕΑ.

5.Δημοτική Αρχή και νέοι.
Στήριξη των αιτημάτων των νέων για καλύτερες υποδομές εκπαίδευσης, καλύτερη παιδεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της.
Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες τέτοιες που να δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής και δημιουργικής απασχόλησης σε κάθε νέο/α .Αξιοποίηση των σχολικών χώρων σαν εστίες πολιτισμού και αθλητισμού μετά το μάθημα για τις ανάγκες των νέων και του κάθε πολίτη.
Πρόθεσή μας είναι οι υποψήφιοι στα τοπικά συμβούλια να είναι νέοι και νέες .

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
η δημοτική κίνηση «Δράση, τώρα!» απευθύνεται σε όλους, σε κάθε πολίτη που αναπτύσσει κοινωνική και πολιτική δράση στην τοπική κοινωνία, στους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους ανθρώπους ,σε κάθε συλλογικότητα, να συμπαραταχθούν μαζί μας .Σας καλούμε να συμμετέχετε μέσα από το συνδυασμό μας στη δράση για την αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας και να συνεισφέρετε με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί.
Ιδιαίτερα καλούμε σε δράση τώρα ! τη νέα γενιά, γιατί αυτή θα υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες ζώντας μια ζωή σε μια κοινωνία που έχει υποβαθμιστεί κάθε έννοια δημόσιου, κοινωνικού, συλλογικού και ανθρώπινου αγαθού.Κόντρα στην απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια με αλληλεγγύη, δύναμη, ορμή και αποφασιστικότητα να αλλάξουμε το τοπίο.

«Δράση, τώρα!» Γρηγόρης Σωπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...