Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση κ. Μπάμπη Μπιλίνη για τους ελεύθερους χώρους.

Καταγγελία



«Με ποιο δικαίωμα
σε ρωτώ
μου κλείνεις την πόρτα»
Ιφιγ. Μετόχη, Δύο κόσμοι






Τελικά φαίνεται ότι στο Μοσχάτο πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που ο υπόλοιπος κόσμος έχει λύσει πριν από αιώνες από την Γαλλική Επανάσταση. Τα δημόσια αγαθά είναι κοινόχρηστα και όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.
Η επί δεκαετίες άσκηση εκτελεστικής εξουσίας από την ίδια ομάδα στο Δήμο μας, τους έχει οδηγήσει σε πρακτικές καταπάτησης και των βασικών αρχών, παρακάμπτοντας θεσμούς και θεσμικά συλλογικά όργανα και το κυριότερο θεωρούν ότι μπορεί να αποφασίζουν το οτιδήποτε παρά τις νομικές πρόνοιες και δεσμεύσεις.
Εν αρχεί είχαμε την απαράδεκτη απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου στον πεζόδρομο Θεσσαλονίκης με περίφραξη και καγκελόπορτες.
Στη συνέχεια είχαμε το κλείσιμο με λουκέτα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο στο γηπεδάκι μπάσκετ στην γωνία Μεταμορφώσεως και Κωνσταντινουπόλεως με την δικαιολογία ότι μαζεύονταν «παραβατικοί» νεαροί τα βράδια. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά, που την μέρα έπαιζαν εκεί, να παίζουν στο δρόμο μπροστά στο κλειστό γήπεδο με κίνδυνο τραυματισμού τους.
Το αίσθημα ασφάλειας είναι και αυτό δικαίωμα του πολίτη, που το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει, όχι όμως μετατρέποντας το Μοσχάτο μας σε σιδερόφραχτη περιοχή, όπου η πρόσβαση, η απόλαυση των κοινόχρηστων δημόσιων αγαθών θα είναι υπό περιορισμό.

2-9-2010                                                    
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΛΙΝΗΣ

Γνώμη Ζούμε Μοσχάτο:

Πράγματι στο Μοσχάτο έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.
Δεν αρκεί μόνο η θλιβερή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές κτλ που μας απομακρύνουν, αλλά τώρα έρχονται και κάγκελα να μας κρατήσουν πιο μακριά.
Σίγουρα οι κάτοικοι στο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την παρουσία παραβατικών ατόμων το βράδυ, αλλά η γκετοποίηση δεν είναι λύση! Ίσα ίσα επιδεινώνει το πρόβλημα!
Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα χρειάζεται συνεργασία των κατοίκων, του Δήμου, της Αστυνομίας αλλά όσων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων μπορεί να εμπλέκονται ή μπορούν να συνεισφέρουν στη λύση του προβλήματος.
Το Ζούμε Μοσχάτο βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο με το πνεύμα της παρέμβασης του κ. Μπάμπη Μπιλίνη. Άλλωστε ο συντάκτης του Ζούμε Μοσχάτο, Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου, μέσα από προσωπικό του blog (http://gmpapanikolaou.blogspot.com/2010/08/blog-post_09.html) εξέφρασε τις ανησυχίες του για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται με τους δημόσιους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...