Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση των Αντιστασιακών του Ταύρου για τις παρελάσεις



Οι αντιστασιακοί του Ταύρου μας απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το ΟΧΙ. Το κείμενο δημοσιεύουμε αυτούσιο:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΑΥΡΟΥ

Τιμή στο μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας
Οι αντιστασιακοί δε μετέχουν στις επίσημες παρελάσεις
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμά το Μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, μετέχοντας μαζικά και μαχητικά στους αγώνες του λαϊκού ταξικού κινήματος. Τιμά τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας καταδικάζοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ, που οδηγεί το λαό μας στον εργασιακό μεσαίωνα.
Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι περήφανοι για τους αγώνες τους, τόσο στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και το μεγάλο Δεκέμβρη του 1944 εναντίον της ένοπλης επέμβασης του αγγλικού ιμπεριαλισμού, καθώς και για την τρίχρονη εποποιία (1946-1949) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ ότι οργανωτής, κύριος αιμοδότης και καθοδηγητής  της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ υπήρξε το ΚΚΕ.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ δε μετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη συγκυβέρνηση και τις τοπικές διοικήσεις , εκδηλώσεις που είναι καταφανώς αντίθετες με το πνεύμα του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και της ηρωικής αντίστασης του λαού μας στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής. Στα χρόνια αυτά η πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού πήρε μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΝ και της Εθνικής Αλληλεγγύης. Ωστόσο, ηγέτες  και ντόπια πλουτοκρατία έφυγαν για Κάιρο και Ευρώπη και άλλοι γερμανοντύθηκαν και τέθηκαν στην υπηρεσία του εχθρού.
Στις  παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση συμμετείχε με τις ταξικές δυνάμεις, διαδηλώνοντας, εκφράζοντας  δυνατά το σύγχρονο λαϊκό "όχι" στα μέτρα και τα μνημόνια της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εξοντώνουν το λαό προς όφελος των μονοπωλίων. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη, με τη χειραφέτησή τους, τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, συμμετέχοντας στους καθημερινούς αγώνες με το ΚΚΕ, να βάλουν φραγμό και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.

Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ταύρου    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι περήφανοι για τους αγώνες τους, ..... και το μεγάλο Δεκέμβρη του 1944 εναντίον της ένοπλης επέμβασης του αγγλικού ιμπεριαλισμού, καθώς και για την τρίχρονη εποποιία (1946-1949) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας."

Τέτοιες μαλακίες λέτε γιαυτό το ΚΚΕ έφτασε στο 3 και 4% και είστε και μεγάλοι άνθρωποι. Υποτίθεται ότι θα είχατε αποκτήσεις σοφία με τα χρόνια αλλά μάλλον το χάσατε περισσότερο. Είναι δυνατόν να είστε περήφανοι για τον Εμφύλιο;; Έλεος!! Είστε περήφανοι που σκοτώνατε Έλληνες γιατί ήταν "αντιδραστικοί";; Γιατί δηλαδή δεν ήταν μαζί σας;; Αν είναι δυνατόν εν έτει 2012 να μιλάτε με εμφυλιοπολεμικούς όρους! Ντρόπη σας! Αλλά μάλλον όντως στο άρρωστο μυαλό σας το όπλο έχει μείνει παρά πόδας.. Μείνετε λοιπόν στο 3-4% και γίνεται μια γραφική Αριστερά του περιθωρίου..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...