Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πολίτες Μπροστά: Ο Δήμος οδηγεί σε ομηρία άνεργους συμπολίτες

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες Μπροστά με αφορμή τη διαδικασία πρόσληψης δυο καθαριστριών από τη Σχολική Επιτροπή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
  
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ καταγγέλλουν τις απαράδεκτες πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, με τις οποίες εξαναγκάζει άνεργους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, που τους οδηγούν σε ομηρία,τους εγκλωβίζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ρουσφετολογικής εξάρτησης, και τους κάνει (μη έχοντας άλλη λύση) να συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που τους πετάει.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τις συγκεκριμένες προσλήψεις;
Τι «κόλπο» εφαρμόζει η Δημοτική αρχή και η «παρέα» της;
Σε μια εποχή οξύτατης οικονομικής κρίσης κάθε σχέση εργασίας στο Δήμο είναι μια ελπίδα.
Γι αυτό πρέπει να τηρούνται όλες οι διαδικασίες ώστε οι όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ότι τους αξίζει,ώστε να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.
Ανακοινώνει λοιπόν η Δημοτική αρχή προσλήψεις, με σκοπό την πλήρωση κάποιων θέσεων εργασίας – όπως π.χ. έγινε πρόσφατα για δύο (2)καθαρίστριες μέσω της Σχολικής Επιτροπής – χωρίς να αναφέρει πουθενά τις προϋποθέσεις, δηλαδή τα προσόντα, την μοριοδότηση, κλπ.
Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική αρχή ενισχύει την αναξιοπιστία και την αδιαφάνεια, αλλά και εδραιώνει στις συνειδήσεις των πολιτών την ρουσφετολογική εξάρτηση και την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.
Επίσης την στιγμή που στην Ελλάδα η ανεργία, και ιδιαίτερα των νέων, έχει πάρει την ανιούσα και που κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου συνεχίζει να κάνει προσλήψεις με τα δικά του κριτήρια.
Για άλλη μια φορά προσέλαβε τη συνταξιούχο μητέρα της συναδέλφου του δημοτικής συμβούλου που προεδρεύει του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ), ενεργώντας με τη λογική:βολεύουμε τους ημέτερους.
Ερωτάμε τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, αν είναι δυνατόν να μην υπήρχε κάποιος άλλος (συνδημότης ή μη) γι αυτήν την θέση που να είναι και άξιος και άνεργος!
Σε τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχει πλέον ανοχή!
Πιστεύουμε ότι η Ελπίδα δεν είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών του σημερινού Δήμαρχου και των στελεχών του.
Όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν με ίσους όρους μια θέση εργασίας (οποιασδήποτε μορφής και σχέσης) στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, και να την κερδίσουν ανάλογα με την αξία τους.
Πρέπει να υπάρξει ενωτική και σθεναρή αντίδραση όλων μας ώστε να πάψουν τέτοια φαινόμενα που ισοπεδώνουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγεινε χθές με τους Κρήτες Δήμαρχε; Αποφάσησε κάποιος να τους εκδηκιθεί;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...