Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Σπανάκη με Μηταράκη για τη Παραλία Μοσχάτου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και του επικεφαλής
της μειοψηφίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Βασίλη Σπανάκη.
Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις» που περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Ο κ. Σπανάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής έκτασης 260 στρεμμάτων προς όφελος πρωτίστως των κατοίκων της περιοχής και επανέλαβε τις απόψεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή που απέστειλε στις 9 Νοεμβρίου τόσο στον κ. Χατζηδάκη όσο και στον κ. Μηταράκη με την οποία ζητείται η εξαίρεση της παραλίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από την εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.
Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον κ. Σπανάκη για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για την συγκεκριμένη έκταση.
Ο κ. Σπανάκης μετά την συνάντηση δήλωσε τα ακόλουθα :
«Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την παραλία του Δήμου μας. Καθοριστικό ρόλο στην μελλοντική αξιοποίηση της έκτασης των 260 στρεμμάτων που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου μας πρέπει να έχει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Δεκαετίες ολόκληρες εξαιτίας λαθεμένων πολιτικών των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο ως θεατές. Δεν μπορεί αυτήν την πολιτική να συνεχίσει και ο κ. Ευθυμίου. Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα επισκέφθηκα προσωπικά τον αρμόδιο Υφυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσω ότι οποιαδήποτε αξιοποίηση της παραλίας μας πρέπει πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα να καλύψει υπάρχουσες ανάγκες σε χώρους άθλησης, περιπάτου, πρασίνου που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και οι κάτοικοι του. Η αξιοποίηση της παραλίας μας είναι η μοναδική ευκαιρία για νέες θέσεις εργασίας, για έσοδα για τον Δήμο μας και κυρίως είναι η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης της πόλης μας. Ζητήσαμε την εξαίρεση της παραλίας μας από την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. διότι έτσι μόνο θα εξασφαλιστεί η αυτονομία της έκτασης που δεκαετίες ολόκληρες παραμένει αναξιοποίητη εις βάρος των κατοίκων της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...