Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Δημοτικό Θερινό Σινεμά: Μοσχάτο-Ταύρος σημειώσατε 2!

Κλικ στην εικόνα για το πρόγραμμα των ταινιών
Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να δω μια ταινία στο Σινέ Μασκώτ, δηλαδή το δημοτικό θερινό σινεμά στο Ταύρο. Το Σινέ Μασκώτ βρίσκεται στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελεί ένα από τα καυχήματα του Ταύρου. Όντας τακτικός επισκέπτης του Σινέ Κήπου, δηλαδή του δημοτικού θερινού σινεμά στο Μοσχάτο, δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην παρατηρήσω αμέσως τις διαφορές μεταξύ των δυο θερινών σινεμά. Πρώτη και καλύτερη η αισθητή διαφορά στη τιμή του εισητηρίου, 7€ στο Μοσχάτο 5€ στο Ταύρο, ενώ το μαθητικό/φοιτητικό 5€ στο Μοσχάτο και 3€ στο Ταύρο!
Βέβαια κάποιοι θα τρέξουν να με μαλώσουν αμέσως, λέγοντας ότι και στο Μοσχάτο έχει 5€ το εισητήριο, μόνο που αυτό συμβαίνει μόνο Δευτέρα-Τετάρτη και μόνο στη βραδυνή προβολή, δηλαδή μετά τις 11:00, οπότε ένας εργαζόμενος θα πρέπει να πέσει για ύπνο μετά τις 02:00 αν υπολογίσουμε, ότι μια τανία διαρκεί κατά μέσο όρο 2 ώρες και προσθέσουμε το χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψει σπίτι του. 
Στο Ταύρο όμως η τιμή είναι 5€ για κάθε προβολή ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας! Επιπλέον το Σινέ Μασκώτ διαθέτει πολύ καλύτερη οθόνη προβολής και προφανώς καλύτερη μηχανή προβολής, που κάνει τις προβολές των 9:00 ικανοποιητικές στο μάτι του θεατή και όχι σαν του Μοσχάτου που μέχρι να πέσει τελείως το φως του ήλιου χάνεις τα πρώτα λεπτά! Επιπλέον τα καθίσματα είναι πιο άνετα από του Μοσχάτου κάνοντας πιο ευχάριστη τη προβολή. 
Οι εμφανείς αυτές διαφορές μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές από τον καθένα, που θα επισκεφτεί και τα δυο θερινά σινεμά. Είναι όμως απορροίας άξιο γιατί υπάρχουν (ειδικά το θέμα της τιμής του εισητηρίου) όταν και τα δυο σινεμά λειτουργούν κάτω από τον ίδιο διαχειριστή, τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου;

2 σχόλια:

ελληνοδιδάσκαλος είπε...

Αγαπητέ κ. Παπανικολάου αυτό και άλλα ερωτήματα για τα π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ά του Δήμου Μ&Τ και περί της ε ν ο π ο ί η σ η ς Μοσχάτου και Ταύρου, θα πρέπει να τεθούν στον κ. Μπούτση. Θα μπορούσατε να του πάρετε μια συνέντευξη ως ΖΟΥΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ (σαν ΜοσχατουΠολις μας έχει και τον έχουμε στο κοκκινο) για να λύσουμε έτσι τις απορίες μας...
Συγχαρητήρια για το αρθράκι...

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, πράγματι μια συνέντευξη θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...