Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στην Ηλιούπολη ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια. Στο Μοσχάτο πότε;

Την ώρα που τα κουνούπια μαστίζουν τις γειτονιές του Μοσχάτου κοντά στο Κηφισσό και ενώ δε φαίνεται φως στην υπόθεση αντιμετωπισής του φαινομένου από τη Δημοτική Αρχή άλλοι Δήμοι στην Αττική έχουν ήδη ξεκινήσει τους ψεκασμούς κατά των κουνουπίων σε ρέματα και σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Ηλιούπολης υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, από νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια και για την αντιμετώπιση της έντονης κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο παρουσίας των κουνουπιών, με κατάλληλους ψεκασμούς, σε σημεία που έχουν εντοπιστεί - αξιολογηθεί και καταγραφεί, ως βασικές εστίες ανάπτυξής των εντόμων αυτών.

Με δεδομένο ότι η ύπαρξη στάσιμων νερών είναι η κύρια και μοναδική εστία ανάπτυξης των κουνουπιών, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης, που αποτελεί και την σοβαρότερη εστία στην πόλη της Ηλιούπολης. Οι ψεκασμοί, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, λογικά, θα συνεχιστούν έως και τον Οκτώβριο. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται, είναι ήπιας μορφής, (ρυθμιστές ανάπτυξης), εγκεκριμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η μέθοδος εφαρμογής τους, γίνεται, με τον πιο ήπιο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αφού ψεκάζονται εξ επαφής, μόνο υγρές στάσιμες επιφάνειες, που αποτελούν εστίες πολλαπλασιασμού του εντόμου.


Πηγή: My OTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...