Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Νέα επιστολή-απάντηση Ντερέκα προς Δήμαρχο Παπαντώνη

Μοσχάτο 4/8/2010

Προς: Δήμαρχο Μοσχάτου κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη
Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μοσχάτου & Τοπικά Μέσα

Κύριε Δήμαρχε,
Οφείλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην επιχειρούμενη από εσάς υποβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και στη διεξαγωγή αυτής με όρους προσωπικής κοκορομαχίας και με τη μορφή ανταλλαγής δήθεν αιχμηρών επιστολών .
Είναι αυτονόητο ότι θε θα απαντήσω σε χαρακτηρισμούς όπως αυτός του «Μαυρογιαλούρου της πολιτικής». Διότι η απάντησή μου θα ισοδυναμούσε με αποδοχή ενός ευτελούς επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσης,το οποίο όμως με βρίσκει τελείως αντίθετο .
Κλείνετε την επιστολή σας κάνοντας λόγο για «πολίτες που έχουν και γνώση και κρίση» .Προφανώς η επιστολή σας δεν προορίζεται να αναγνωστεί από αυτούς τους πολίτες Διότι όσοι διαθέτουν αυτά τα προσόντα θα θεωρήσουν τελείως αδιανόητο ότι μία λευκή ψήφος πυροδότησε τόσο σφοδρή και εμπαθή δημόσια προσωπική επίθεση σε βάρος μου .Οι πολίτες που έχουν γνώση και κρίση ευχερώς θα αντιληφθούν ότι απλώς αναζητούσατε την ευκαιρία για μία «εφ΄ όλης της ύλης» πολιτική και προσωπική επίθεση σε βάρος μου ευελπιστώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα με πλήξετε ως υποψήφιο δήμαρχο και θα ευνοήσετε τον κηδεμονευόμενο από εσάς υποψήφιο δήμαρχο .

Κύριε δήμαρχε
Αυταπατάσθε δημοσίως όταν δηλώνετε πως συμφωνούμε στην ανάγκη ανανέωσης. Για εσάς η ανανέωση είναι προσχηματική .Για εμένα είναι πραγματική .
Ποιος μπορει να πιστέψει ότι επιδιώκετε την ανανέωση επιθυμώντας να συνεχίσετε να ασκείτε τις αρμοδιότητες του δημάρχου μέσω του αντιπροσώπου σας,τον οποίο προορίζετε ως δήμαρχο , δίνοντάς του ως « προίκα » αυτούσια την ομάδα των επί σειρά ετών δημοτικών αξιωματούχων σας , οι οποίοι κατά δήλωσή σας αντέχουν στο χρόνο και τη φθορά και ήδη φωτογραφίζονται ως δημοτικοί σταρ του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος .
Κύριε δήμαρχε
Δυστυχώς η άκρως μεροληπτική και αντιδημοκρατική στάση σας σε μία διαδικασία εξόχως δημοκρατική , όπως αυτή της ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου , σας αφαιρεί κάθε δυνατότητα να κάνετε μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας .
Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι αντιλαμβάνομαι πως τα ερωτήματα που σας έθεσα δημοσίως είναι δύσκολο να απαντηθούν από τον τόπο των διακοπών σας και στη διάρκεια των διακοπών σας και ότι ήταν πιο εύκολο να συντάξετε ένα κείμενο ανάλαφρου περιεχομένου .
Σας υπενθυμίζω ωστόσο ότι μόλις επανέλθετε στα καθήκοντά σας οι δημότες που έχουν γνώση και κρίση περιμένουν τις απαντήσεις σας στα καίρια ερωτήματα ,που αναδείχθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,κατά την οποία ήσασταν απών , σχετικά με την υπόθεση της εργολαβίας του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης μας .

Θανάσης Ντερέκας

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...