Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Οριστική ρήξη Παπαντώνη Ντερέκα

Επιστολών συνέχεια και οριστική ρήξη μεταξύ δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη και προέδρου δημ. συμβουλίου Θανάση Ντερέκα. Στην επιστολή-απάντηση του Ντερέκα, ο νυν δήμαρχος απαντά με μια νέα επιστολή με βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ λέει ότι μετανιώνει που τον επανέφερε στη παράταξη στις τελευταίες εκλογές. Το κείμενο της επιστολής Παπαντώνη που δημοσιεύτηκε στο Μοσχάτο Live! αποτελεί την πολιτική αποκλήρωση του Θανάση Ντερέκα από το δήμαρχο Ταξιάρχη Παπαντώνη, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για να ανακοινώσει τον εκλεκτό του.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ταξιάρχης Παπαντώνης προς τον Θανάση Ντερέκα φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αφού δεν μπορεί να τον καθαιρέσει ο ίδιος!
Στο κείμενο της επιστολής του κατηγορεί το Θ. Ντερέκα για ασυνέπεια λόγων και πράξεων σε μια σειρά από θέματα. Εντύπωση όμως σε πολλούς προκαλεί γιατί ο δήμαρχος διαπίστωσε αυτή την "ασυνέπεια" λίγους μήνες πριν τις εκλογές;!
Από την άλλη είναι σίγουρο ότι ο Θανάσης Ντερέκας με την εξέλιξη αυτή, φαίνεται ότι νιώθει απαλλαγμένος από τα βαρίδια της διακυβέρνησης Παπαντώνη και περνά σε αυτόνομο και αντιπολιτευτικό λόγο.
Την ίδια στιγμή στην γωνία, μακριά από την ένταση, παρακολουθεί ο Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος περιμένει και αυτός με αγωνία τις εξελίξεις από την Ιπποκράτους, από όπου ήδη δημοσιεύτηκαν τα πρώτα ονόματα που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές στους Καλλικρατικούς δήμους αλλά και σε ποιους δήμους έχει αποφασιστεί να πάει σε προκριματικές εκλογές.
Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης σχετικά με το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στο Μοσχάτο-Ταύρο, προκαλεί εκνευρισμό στους υποψηφίους.  Προς το παρόν ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου δεν βρίσκεται σε καμία λίστα.
Παράλληλα στον ορίζοντα εμφανίζεται ο ξενοδόχος από το Ταύρο, που κανείς δεν υπολόγιζε σε αυτόν. Δεν είναι άλλος από το νυν δήμαρχο Ταύρου Δημήτρη Σούτο ο οποίος κυκλοφόρησε προεκλογικό φυλλάδιο στο Μοσχάτο υπογράφοντας ως υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου.
Σίγουρα οι εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό ακόμη μέχρι το Νοέμβριο.

Περισσότερα:

Την πρώτη δόση υποψήφιων δημάρχων ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ στο in.gr


Επιστολές Παπαντώνη σε αυτούς που ψήφισαν λευκό στο Μοσχάτο Live!


Απάντηση Θανάση Ντερέκα προς τον Δήμαρχο στο Μοσχάτο Live!


Απάντηση Τ. Παπαντώνη στον Θ. Ντερέκα στο Μοσχάτο Live!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω και εγώ το χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα σήμερα. Όμως από το πρωί κάτι μου έκανε εντύπωση. Γιατί κανένα από τα blog δεν είχε αναφέρει την ανοιχτή επιστολή Σούτου που ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του; Τελικά είσαι ο πρώτος που το έγραψες. Και επίσης όπως πολλοί ακόμα έχω και εγώ την άλλη απορία. Ο Σούτος με τον Ντερέκα που ήθελαν να κατέβουν μαζί προ καιρού τα "έσπασαν" ή όχι; Ρητορική η ερώτηση.

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Ε για την επιστολή Σούτου μπορεί απλά να μην την πήραν είδηση. Κοίτα να δεις, αν θυμάσαι η ανακοίνωση συνεργασίας,έλεγε ότι συμφώνησαν επί της αρχής από εκεί και έπειτα είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το Νοέμβριο..

Ανώνυμος είπε...

Είναι λυπηρό το θέαμα αυτής της δημόσιας σύγκρουσης, αλλά όχι τυχαίο.
Βασίζεται σε ένα εντυπωσιακό πολιτικό κενό που χαρακτηρίζει τον κομματικό φορέα που επί μια 25ετία στήριξε το συνδυασμό του αποχωρούντα δημάρχου.
Το κενό αυτό έχει να κάνει με την ανεπάρκεια των τοπικών οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου, αλλά και με ευρύτερα προβλήματα δυσλειτουργίας του κεντρικού ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομαρχιακής και Περιφερειακής καθοδήγησης, χειρισμού των Αυτοδιοικήτων εκλογών, κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν τα περιθώρια για τέτοιου είδους συγκρούσεις και για την επί της ουσίας διάσπαση (τουλάχιστον στα τρία !) ενός πανίσχυρου Συνδυασμού που εκπροσωπούσε και κάλυπτε τους πολίτες που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Δεν θα πρέπει βέβαια να παραγνωριστεί και η ατομική ευθύνη του κ. Παπαντώνη, ο οποίος δεν κατόρθωσε (ή δεν θέλησε) να δημιουργήσει τις συνθήκες της ομαλής διαδοχής του: όχι με τη διαδικασία της απονομής «δαχτυλιδιού», αλλά μέσα από την έγκαιρη πορεία που θα απευθυνόταν στους πολίτες που διαχρονικά στήριξαν αυτόν και το συνδυασμό της Δημοκρατικής Ενότητας.
Είναι απογοητευτικό ένας δήμαρχος που σφράγισε καταλυτικά θετικά την πορεία του Μοσχάτου να φεύγει με τόσο άδοξο τρόπο συγκρουόμενος δημοσία με αμφιλεγόμενα πρόσωπα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε αυτός και οι κατά περιόδους σύμβουλοι της παράταξης του (από την ιστορική φρουρά των Μασουράκη, Πίττα, Μπιζάνη, Κώνστα, Παπαδόπουλου και Χαλκίδη μέχρι τη νεότερη γενιά των Κρεμμύδα, Μπούτση, κλπ) κατάφεραν να κάνουν το Μοσχάτο έναν ξεχωριστό δήμο. Άλλαξαν την πόλη!
Αυτά τα βιαστικά και σύντομα, …προς το παρόν…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...