Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Οι δύο όψεις του Ιλισού: Μοσχάτο vs Καλλιθέα

Η αλήθεια είναι πάντοτε σκληρή και η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας. Πρόσφατα έτυχε να περπατήσω στο περίπατο-ποδηλατοδρόμο της Μοσχατιώτικης πλευράς του Ιλισού.
Ο ποδηλατοδρόμος αυτός αποτέλεσε ένα από τα εμβλήματα του έργου της παρούσας δημοτικής αρχής στις προηγούμενες εκλογές. Πράγματι είναι ένα χρήσιμο έργο, του οποίου η αξία αναγνωρίζεται από τους δεκάδες ανθρώπους που συναντάς κάθε μέρα να κάνουν ποδήλατο ή περίπατο εκεί.
Ποια είναι όμως η σημερινή κατάσταση του ποδηλατοδρόμου; Άθλια! Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είναι υπερβολή αν κάνει κανείς το κόπο να περάσει τα γεφυράκια που οδηγούν στη πλευρά της Καλλιθέας. Ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον σε απόσταση μιας ανάσας. Η ποιοτική διαφορά της πλευράς της Καλλιθέας από αυτή του Μοσχάτου είναι χαοτική! Η πλευρά της Καλλιθέας χαρακτηρίζεται από πράσινο, πυκνή βλάστηση, δέντρα, παγκάκια, παιδικές χαρές, συντριβάνια που λειτουργούν, χώρους για κατοικίδια, ακόμη και ουζερί ή καφετέριες. Από την άλλη η πλευρά του Μοσχάτου τελείως γυμνή από πράσινο, με μερικά ξεραμένα φυτά που έβαλαν εκεί πριν 1-2 μήνες (άλλα πεταμένα λεφτά, βλέπε μελέτη, αγορά, τοποθέτηση, εργατικά...) βρώμικη με μπάζα και κλαριά που εμποδίζουν το κόσμο να κάνει άνετα περίπατο ή ποδήλατο. Και επειδή τα λόγια είναι φτώχια δείτε τη συλλογή slide παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:



Σίγουρα μας αξίζει κάτι περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...