Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου για τη κεντρική ομιλία του Ανδρέα Ευθυμίου στο Ταύρο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
Μοσχάτο- Ταύρος,
Ένας σύγχρονος Δήμος- μία ανθρώπινη πόλη
Ανδρέας Ευθυμίου
Δυναμικά παρών για το νέο Δήμο
Δελτίο τύπου


«Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ελπίδα για το αύριο,
αξίζει να δώσουμε μία νέα προοπτική στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας»,
το κεντρικό σύνθημα στη συγκέντρωση του Ανδρέα Ευθυμίου στο Δήμο Ταύρου

Μια μεγάλη συγκέντρωση με παλμό αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές, διοργάνωσε προχθές Τετάρτη 21/7 ο Ανδρέας Ευθυμίου στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο. Αν και μια «δύσκολη» ημέρα εν μέσω διακοπών και αφόρητης ζέστης, συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο κοινό, κυρίως, από τον Ταύρο που άκουσε με ενδιαφέρον τις αναφορές που έγιναν.
Οι σημαντικότερες αναφορές του Ανδρέα Ευθυμίου ήταν:



  • «Ζητάμε συγγνώμη από τους νέους- πρέπει να γίνουμε αντιδημοφιλείς»
«Η κοινωνία μας δείχνει απαισιόδοξη, φοβισμένη, και παραιτημένη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση αυτή αφορά τόσο εμάς προσωπικά όσο και την κοινωνία ως σύνολο.
Η κρίση πλήττει, κυρίως, τη νέα γενιά για αυτό οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτή την κατάσταση από τους νέους. Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να προσπαθήσουμε μαζί τους για μια νέα προοπτική δίχως δογματισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς και εύκολες λύσεις. Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε όπως πριν. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά μόνο να μιλήσουμε ανοικτά και ειλικρινά, να γίνουμε αντιδημοφιλείς ή και αντιπαθείς όπου χρειάζεται, να κάνουμε υπεύθυνα τη δουλειά μας, ο καθένας και η κάθε μία από όπου και εάν βρίσκεται.»




  • «Πολιτικές καριέρες και κομματικός σωλήνας»
«Επέλεξα να συμμετάσχω από την πρώτη γραμμή στις εκλογές του Νοεμβρίου όχι για να το χρησιμοποιήσω σαν σκαλοπάτι σε κεντρικές πολιτικές καριέρες αλλά για να συνεχίσω να υπηρετώ αποκλειστικά, όπως πάντα, το χώρο της αυτοδιοίκησης. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν βολεύτηκα σε κατεστημένους μηχανισμούς, δεν τακτοποιήθηκα σε κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις εξουσίας. Είμαι εναντίον των παρασκηνιακών μηχανισμών, δεν με ενδιαφέρουν οι ανταγωνισμοί και οι άγονες αντιπαραθέσεις, προτιμώ τις θέσεις και τις συνθέσεις

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ





  • Για το Δήμαρχο Ταύρου και «μεγαλώνοντας το κοινό μας σπίτι»
«…Από τις πρώτες μας συναντήσεις εδώ στον Ταύρο μπορεί να διαπιστώνουμε αδυναμίες και ελλείψεις. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο του Δημάρχου σας του Δημήτρη του Σούτου. Τόσο ο Δήμος Μοσχάτου όσο και ο Δήμος Ταύρου έχουν τη δική τους ιστορία, τις δικές τους επιτυχίες και κατακτήσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστή η παράδοση, η ιστορική διαδρομή και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Βεβαίως και παρουσιάζουν τις δικές τους ελλείψεις και αδυναμίες.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι να αθροίσουμε τις δύο πόλεις για να βάλουμε τις «δύο πόλεις σε ένα Δήμο». Η προσέγγισή μας είναι διαφορετική: μεγαλώνοντας το κοινό μας σπίτι πρέπει να ρίξουμε τις δυνάμεις μας εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε ένα νέο Δήμο που θα να ενοποιήσει τις δύο περιοχές ώστε να αρχίσει να συντίθεται μία πόλη με κοινά χαρακτηριστικά.»




  • Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου Δήμου και τα τρία τοπόσημα
«Δημιουργείται ένας νέος Δήμος με μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι ο Δήμος που ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, μέσω της ιστορικότερης οδού, της οδού Πειραιώς. Ένας Δήμος που το Νότιο σύνορο είναι στην θάλασσα με μία παραλιακή έκταση μοναδικής ομορφιάς. Το βόρειο σύνορο βρίσκεται στον ιστορικό ελαιώνα και στην οδό Π. Ράλλη.
Τα τρία τοπόσημα αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία στην αναπτυξιακή μας πολιτική.



  1. Ο Ελαιώνας ως ο δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και βιώσιμης ανάπτυξης.


  1. Η παραλία ως το οικολογικό πάρκο αναψυχής και αθλητισμού με ελεύθερη πρόσβαση,


  2. Η Πειραιώς ως η Λεωφόρος της εκπαίδευσης και του πολιτισμού,
Η οδός Πειραιώς αποτελεί τον κοινό άξονα που ενώνει και τις δύο περιοχές του Ταύρου και του Μοσχάτου. Ο ιστορικός αυτός δρόμος με τις προβλεπόμενες χρήσεις του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μορφή και τον τύπο της ανάπτυξη στη περιοχή μας.




  • Πρώτη προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών

«Πρέπει όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η πολύχρονη εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση δείχνει ότι ενώ χρειάζεται όραμα και μακρόπνοος σχεδιασμός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοήσουμε τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής, αυτά που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Θεωρώ ότι στον τομέα αυτό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Ορισμένοι υποτιμούν το θέμα της καθαριότητας γιατί το θεωρούν σαν μικρό και ασήμαντο θέμα. Τα μικρά και ασήμαντα, όμως, δημιουργούν τα μεγάλα και σημαντικά.


  • Το θέμα της καθαριότητας, λοιπόν, είναι μεγάλο και σημαντικό, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.


  • Οι ελεύθεροι χώροι είναι μεγάλο και σημαντικό θέμα, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα.


  • Οι σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις είναι μεγάλο και σημαντικό θέμα, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα.»




  • Υπάρχουν αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις
«Θα ήταν ψέμα εάν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Παρουσιάζονται αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις τόσο στο Μοσχάτο όσο και στον Ταύρο. Για τον Ταύρο ενημερώνομαι συνεχώς και επιτόπου για όλα τα θέματα και θέλω χαρακτηριστικά να αναφερθώ στα εξής :


    • στα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται,


    • στην πλήρη αξιοποίηση των σφαγείων στον Ταύρο ως κέντρου πολιτισμού,


    • Την πρόβλεψη για ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής στο Πάρκο Στρατού στον Ταύρο, ένα πνεύμονα πρασίνου που ζηλεύει όλη η Αθήνα,


    • Την ανάγκη το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ να πάψει να είναι χαβούζα,


    • Να σταματήσει ο δηλητηριασμός του περιβάλλοντος με τα σκραπ, δηλαδή με τα καλώδια που καίνε οι αθίγγανοι για να πουλήσουν το χαλκό. Είχαμε και στο Μοσχάτο παρόμοια προβλήματα με τους Rom αλλά τα λύσαμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες αλλά και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.




  • Δεν είμαστε παντογνώστες- βομβαρδίστε μας με ιδέες

«Κυκλοφορήσαμε ένα ερωτηματολόγιο ζητώντας τη γνώμη σας για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά σας στην πόλη. Η γνώμη σας μετράει. Και όχι μόνο μετράει. Έχουμε ανάγκη από τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας. Δεν είμαστε παντογνώστες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδάκι, ούτε κάνουμε θαύματα. Για αυτό σας ζητάω να μας βομβαρδίσετε με ιδέες και προτάσεις, με την κριτική σας, όσο αυστηρή και να είναι. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής, στο ανθρώπινο αποθεματικό που διασφαλίζει τις συλλογικές αξίες και εκφράζει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Για αυτό και οι αποφάσεις θα παίρνονται μετά από ανοικτή διαβούλευση ενώ για την κάθε ενέργειά μας θα επιδιώξουμε οι δημότες να είναι πλήρως ενημερωμένοι.»




  • Δεν τάζουμε, ούτε χαϊδεύουμε αυτιά

«Το εγχείρημα που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε, με τη δική σας ελεύθερη επιλογή στις εκλογές, είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Δεν θα τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια». Δεν θα συνεργασθούμε με κανέναν καιροσκοπικά και χωρίς θέσεις και αρχές.
Δεν θα αθροίσουμε επιμέρους αιτήματα και διεκδικήσεις που θα αντιφάσκουν και θα αναιρούνται μεταξύ τους. Δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά. Ο λαϊκισμός και ο εύκολος εντυπωσιασμός δεν μας εκφράζουν. Θα δουλέψουμε σκληρά, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με σωστή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση».





  • Για τους εργαζόμενους στο Δήμο
«Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να απευθυνθώ στους εργαζόμενους των Δήμων.
Κατ΄αρχάς θα ήθελα να διαλύσω τις κακόβουλες φημολογίες για απολύσεις λόγω του Καλλικράτη. Καμία νόμιμη θέση εργασίας δεν πρόκειται να καταργηθεί, κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί.
Δεν χρειαζόμαστε στο νέο Δήμο ένα σκληρό μηχανισμό. Η διοίκηση του νέου Δήμου θα διεξάγεται σε ορθολογικά πλαίσια αλλά και με ευαισθησία, κοντά στις ανάγκες και τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. Αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε και το αυτονόητο: Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και τα καθήκοντά τους. Η διοίκηση του προσωπικού θα είναι αξιοκρατική και αξιόπιστη χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία διάκριση σε κανένα.
Το έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την επιτυχία ενός προγράμματος.
Χρειαζόμαστε σύγχρονη δομή και καινοτόμα διάρθρωση. Μόνο με αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία μπορούμε να παράγουμε πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες μας.
Οι εργαζόμενοι του νέου Δήμου μέσα από έναν νέο σύγχρονο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής και των επιμέρους πολιτικών. Θα είμαστε πάντα δίπλα στο προσωπικό, στους εργαζόμενους του νέου Δήμου και μαζί θα παλέψουμε για την πρόοδο του νέου Δήμου και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Θα διοικήσουμε το νέο Δήμο αξιοποιώντας όλο το απαραίτητο θεσμικό οπλοστάσιο για αξιοκρατία και διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο εύρο των Δημοτών μας. Έτσι, λοιπόν:
προληπτικός έλεγχος στο Δήμο και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανοικτές και τακτικές λογοδοσίες στους κατοίκους.




  • Για το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη

«Η Δημοτική μας παράταξη φιλοδοξεί να συνεχίσει τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και στο νέο Δήμο με το σημαντικό και αναγνωρισμένο από όλους έργο που έχει συντελεσθεί. Ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης έχει σφραγίσει με την προσφορά του την ιστορία της περιοχής. Έχοντας δηλώσει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010 ολοκληρώνει τον κύκλο της συμμετοχής του από τη θέση του Δημάρχου, με τιμά με την ουσιαστική και ενεργητική υποστήριξή του αφήνοντάς μας μία μεγάλη παρακαταθήκη που σίγουρα θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Η Δημοτική μας παράταξη αποτελεί τη φυσική συνέχεια των είκοσι τεσσάρων χρόνων, μέσα από διαρκή ανανέωση και προγραμματικές συγκλίσεις. Έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια με μία ισχυρή δημοτική ομάδα που αποτελείται από επτά συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου που έχουν και το σύνολο, σχεδόν, της ευθύνης διοίκησης του Δήμου.»

Κλείνοντας το λόγο του ο Ανδρέας Ευθυμίου κάλεσε κοντά του τους Δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, τόσο από το Μοσχάτο, όσο και από τον Ταύρο αλλά και άλλα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Από το Μοσχάτο:
Ο Χρήστος Καζάλας, Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αστυνομίας, Πολ. Προστασίας, Γραφείου Ενημέρωσης
Ο Γιώργος Μενεξής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Η Μαρία Λουκή, Πρόεδρος ΚΑΠΗ
Η Ντένια Λουκάκη, Πρόεδρος Κέντρου Παιδικής Μέριμνας
Ο Αντώνης Μπούτσης, Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου
Η Βασιλική Καραβία, Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης
Ο Παναγιώτης Χατζηαντωνίου, Αντιπρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης

Από τον Ταύρο:
Τον Γιώργο Δαμηλάκο, δημοτικό σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχος διοίκησης, πολεοδομίας και οικονομικών του Δήμου Ταύρου με μακρά εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης,
Την Μαίρη Τσεσμελή- Μακρή, οικονομολόγο, Δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρο ΚΕΦΟ
Τον Ματθαίο Καρασταμάτη, Δημοτικό Σύμβουλο πρώην γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου,
Τον Τάκη Βιβλιοδέτη, ελεύθερο επαγγελματία- αυτοκινητιστή, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης 2 του Ταύρου
Την Νίνα Καλτσίδου, ιδιωτικό υπάλληλο στον τομέα του τουρισμού και μέλος των Ποντιακών συλλόγων
Τον Κώστα Καραμάνογλου, ιδιωτικό υπάλληλο
Τον Άρη Μαυρογιαννάκη, επιχειρηματία τουρισμού
Τον Λουκά Παπαλουκά, ελεύθερο επαγγελματία, συνδικαλιστή, αντιπρόεδρο σωματείου Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.
Τον Αλέξη Σωτηρχόπουλο, δημόσιο υπάλληλο μέλος συντονιστικής επιτροπής Πασοκ Ταύρου
Το Δημήτρη Τσατσαλίδη, συνταξιούχο Ολυμπιακής Αεροπορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...