Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Κόψιμο πίτας και άρωμα εκλογών

Κοπή πίτας σήμερα, για τη δημοτική παράταξη Νέες Αξίες για το Μοσχάτο στη ταβέρνα "Χρυσόμαλλο Δέρας" στη Γράμμου. Από νωρίς κόσμος είχε μαζευτεί στο χώρο, γεμίζοντάς τον ασφυκτικά αναγκάζοντας πολλούς να παραμείνουν απέξω. Η τελετή ξεκίνησε λίγο πριν τις επτάμισι, και αφού διαβάστηκαν οι καθιερωμένες ευχές τον λόγο πήραν ο πρόεδρος της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου Βασίλης Σπανάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό.
Στο λόγο του ο Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκε στο έργο του ως πρόεδρος του ΗΣΑΠ, στους στόχους για τις επόμενες εκλογές χωρίς να χάσει την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι και να επιτεθεί στον δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη και στο περιβάλλον του, παίρνοντας αφορμή από το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε σήμερα πόρτα πόρτα από το δήμο και αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου. Στο φυλλάδιο τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται, φαίνονται ειδυλλιακά, όμως ο Βασίλης Σπανάκης ανέφερε, ότι ετοιμάζεται άμεσα να απαντήσει με αδιάσειστα στοιχεία για ελλείμματα, δάνεια, και απλήρωτους προμηθευτές.
Είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος και οι διεργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει σε όλα τα στρατόπεδα. Ο δήμαρχος Ταξιάρχης Παπαντώνης με το φυλλάδιο αυτό, στο οποίο αναφέρει και την αποχώρησή του από τα κοινά, έρχεται να υπερασπίσει τις επιλογές του σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και να παρουσιάσει στοιχεία, ότι παραδίδει ένα δήμο οικονομικά ισχυρό και υγιή. Από την άλλη ο Βασίλης Σπανάκης και το επιτελείο του, ετοιμάζεται να δείξει ότι αυτά που αναφέρει για τον απερχόμενο δήμαρχο και το περιβάλλον του όχι μόνο είναι αληθή, αλλά και να το αποδείξει και με στοιχεία. Στα χέρια του Βασίλη Σπανάκη υπάρχουν όπλα όπως η παρακηφίσια περιοχή, η φορολογία των μπαλκονιών, τα δάνεια του δήμου, η παραλία, η κατάσταση στο βόρειο Μοσχάτο κ.α. Το αυτοδιοικητικό προφίλ του Βασίλη Σπανάκη δείχνει να ενισχύεται, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που λένε, ότι το ύπατο δημοτικό αξίωμα προορίζεται για άτομο εκτός της "τοπικής ισόβιας κυβέρνησης" του Μοσχάτου, η οποία ήδη δείχνει σημεία εσωτερικής τριβής στο θέμα της διαδοχής.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και σχολιάστηκε από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, η αναφορά της εμπορικής αξίας της πλατείας Μεταμόρφωσης στο φυλλάδιο του δήμου, για την οποία ακούστηκε το σύντομο αστείο, ότι αν την πουλήσει ο Δήμος μπορεί να ξεχρεώσει, και αν δεν είναι το κάνει αυτό πιο λόγο άλλωστε αναφέρει την εμπορική της αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...