Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Περισσότερα για την αστυνομική επιχείρηση στη κατάληψη λαθρομεταναστών χτες στο Ταύρο

Σε καταυλισμό είχε μετατρέψει μια ομάδα Αφγανών, ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην οδό Θεσσαλονίκης 286 στο Ταύρο. Τα έντονα παράπονα και οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής κινητοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και έτσι στήθηκε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου, αφού η κατάληψη αυτή λόγω της έλλειψης υγειονομικών μέσων αποτελούσε άμεσα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια στη περιοχή αφού οι περισσότεροι από τους Αφγανούς καταληψίες ήταν παράνομοι μετανάστες. Για τη μεταφορά μάλιστα των Αφγανών χρειάστηκε μια κλούβα της αστυνομίας αφού συνελήφθηκαν πάνω από 25 άτομα.


Για το περιστατικό μας μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες» και κάτοικος της περιοχής Σταμάτης Καζαντζής :
«Συχνά στο Ταύρο νοιώθουμε απομονωμένοι από τη Δημοτική Αρχή και από την ευρύτερη δημόσια διοίκηση! Το θέμα που δημιουργήθηκε χτες είναι ένα παράδειγμα απουσίας της δημοτικής αρχής από τη περιοχή μας! Η παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες»

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Συμβαίνει τώρα: Και στο Μοσχάτο ισχυρή αστυνομική δύναμη

Εκτός από την επιχείρηση στον Ταύρο και στο Μοσχάτο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρίσκονται στοο σημείο ανάμεσα στην λαχαναγορά του Ρέντη και στην οδό Πειραιώς. Ο όγκος των δυνάμεων, αλλά και η συμπεριφορά των αστυνομικών δείχνει ότι πρόκειται περί επιχείρησης.

Συμβαίνει τώρα: Επιχείρηση της Αστυνομίας σε αποθήκη στο Ταύρο

Πριν λίγη ώρα μας έφτασε η πληροφορία για μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε εργοστασιακό χώρο, μάλλον αποθήκη στη περιοχή του Ταύρου, στην οδό Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν αρκετοί αλλοδαποί μάλλον παράνομοι καταληψίες, αφγανικής καταγωγής σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ληστεία σε περίπτερο χτες το απόγευμα στο Μοσχάτο

Μια ακόμη ληστεία έλαβε χώρα σε περίπτερο χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μοσχάτου.
Δυο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου κατάφεραν να αποσπάσουν από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου άγνωστο χρηματικό ποσό και στην συνέχεια να διαφύγουν με μοτοσυκλέτα.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Φωτιά σε μηχανές στο Μοσχάτο

Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Μοσχάτο.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε τέσσερις μοτοσικλέτες με αποτέλεσμα η μία εξ αυτών να καταστραφεί ολοσχερώς και οι λοιπές να υποστούν υλικές ζημιές.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ελεύθερη πάλη αθλητής από το Μοσχάτο-Ταύρος

Καλησπέρα σας!
 
Σας στέλνω και άλλο δελτίο τύπου για τα επιτεύγματα του συλλόγου μας, που ανήκει στο δήμο Μοσχάτου-Ταυρου.
Τώρα πια σε διεθνή επίπεδο!
 
Παρακαλώ πολύ να το δημοσιεύσετε. Συνημμένο θα βρείτε και φωτογραφικό υλικό.
Ευχαριστώ πολύ.
 
Με εκτίμηση,
 
Βαλεντινα Στεφανίδου
εκπρόσωπος του Α.Σ. "Πολυνίκης"

2 βραβεία για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (+extra video)

Η απονομή Βραβείων από την Επιτροπή του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κορίνθου, είναι ένας θεσμός, ο οποίος δημιουργήθηκε όχι τόσο για να αποδώσει καταξίωση τους συμμετέχοντες και κυρίως για τους βραβευθέντες θιάσους, όσο για να καταδείξει ακόμα περισσότερο την ευγνωμοσύνη των θεατών και την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ηθοποιοί (ερασιτέχνες ας μην το ξεχνάμε) ώστε να αρθούν σε επίπεδο τέτοιο που η ποιότητα της παράστασης και η ενασχόληση τους με το Θέατρο επιβάλλει την επιβράβευσή τους σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια της επιβράβευσης, δηλ. η αξία της συμμετοχής και της επίπονης προσπάθειας.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συλλήψεις για ναρκωτικά: 12 κιλά κάνναβη στο Μοσχάτο!

Δώδεκα κιλά ακατέργαστης κάνναβης βρήκαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί ύστερα από έρευνα στο σπίτι 54χρονου στο Μοσχάτο. Νωρίτερα, είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω, ενώ προσπάθησε να πουλήσει 32 γραμμ. του συγκεκριμένου ναρκωτικού σε 56χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Δημοτικό Θερινό Σινεμά: Μοσχάτο-Ταύρος σημειώσατε 2!

Κλικ στην εικόνα για το πρόγραμμα των ταινιών
Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να δω μια ταινία στο Σινέ Μασκώτ, δηλαδή το δημοτικό θερινό σινεμά στο Ταύρο. Το Σινέ Μασκώτ βρίσκεται στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελεί ένα από τα καυχήματα του Ταύρου. Όντας τακτικός επισκέπτης του Σινέ Κήπου, δηλαδή του δημοτικού θερινού σινεμά στο Μοσχάτο, δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην παρατηρήσω αμέσως τις διαφορές μεταξύ των δυο θερινών σινεμά. Πρώτη και καλύτερη η αισθητή διαφορά στη τιμή του εισητηρίου, 7€ στο Μοσχάτο 5€ στο Ταύρο, ενώ το μαθητικό/φοιτητικό 5€ στο Μοσχάτο και 3€ στο Ταύρο!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στην Ηλιούπολη ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια. Στο Μοσχάτο πότε;

Την ώρα που τα κουνούπια μαστίζουν τις γειτονιές του Μοσχάτου κοντά στο Κηφισσό και ενώ δε φαίνεται φως στην υπόθεση αντιμετωπισής του φαινομένου από τη Δημοτική Αρχή άλλοι Δήμοι στην Αττική έχουν ήδη ξεκινήσει τους ψεκασμούς κατά των κουνουπίων σε ρέματα και σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.

ΥΠΕΚΑ: ΡΟΜΑ και ανακυκλωση με το Δημο Μοσχάτου-Ταύρου

Αθήνα 2011 μΧ: Άνθρωποι ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου, τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΟΕΣΔΑΠ), την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, τον ΣΕΒ και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης "ΚΛΙΜΑΞ plus" (του 3ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Αττικής) την ένταξη των Ρομά Βοτανικού και εν γένει των ρακοσυλλεκτών, σε ελεγχόμενες διαδικασίες ανακύκλωσης, εφαρμόζοντας καταρχήν, σε πιλοτική βάση, την προβλεπόμενη από τον Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, ίδρυση "πράσινων" σημείων, όπου θα συγκεντρώνονται καλώδια και λοιπά μεταλλικά υλικά, για να μεταφέρονται προς επεξεργασία σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις ή απευθείας στη βιομηχανία, ώστε να σταματήσει η πώληση των υλικών (μετά από καύση) σε παράνομους σκραπατζήδες, συμβάλλοντας παράλληλα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μαθήματα επιχειρηματικότητας στη Κρίση από μια επιχείρηση που ξεκίνησε στο Μοσχάτο

Η ώρα του επαγγελματία



Tης Χριστινας Κοψινη



Η κρίση, με τη σουμπετεριανή εκδοχή της «δημιουργικής» καταστροφής που επιφέρει, δεν είναι μόνον «ο θάνατος του εμποράκου», αλλά και η ώρα του επαγγελματία. Η εμπειρία του Κώστα, νέου επιχειρηματία, που κινείται με το μετρό για τις δουλειές του στην Αθήνα και δεν έχει αλλάξει αυτοκίνητο εδώ και 10 χρόνια, είναι ενδεικτική.
Οταν πρωτοσυνάντησα τον νεαρό επιχειρηματία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στα οικονομικά, για να βοηθήσει στη διατήρηση της οικογενειακής επιχείρησης, μετά το πρώτο χτύπημα από τις αγορές τις Ασίας στα τέλη του ’90, είχε ήδη αρχίσει η κάμψη. Από το 2007 και μέχρι το 2010, που το οικογενειακό εργοστάσιο μετέφερε την έδρα του από το Μοσχάτο στην Αλβανία (διατηρώντας μόνο 4 εργαζόμενους στα γραφεία του στην Ελλάδα), είχε αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση.

Οικογενειακή τραγωδία στο Μοσχάτο

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, η ανθρωποκτονία 38χρονου αλλοδαπού, υπήκοου Αρμενίας, που διαπράχθηκε την 1-8-2011, μέσα στην οικία του στο Μοσχάτο, όπου βρέθηκε από οικείους του θανάσιμα τραυματισμένος, με τραύμα στον θώρακα από μαχαίρι.

Η επιστροφή στη Δ' Εθνική στόχος της νέας διοίκησης του ΑΟ Μοσχάτο


Στον δρόμο των επιτυχιών θέλει να επιστρέψει ο ΑΟ Μοσχάτου, που εξέλεγε νέο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος του συλλόγου παρέμεινε ο Χρήστος Δάρρας.
Ο γνωστός γιατρός, μαζί με άλλα στελέχη που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, θέλουν να φέρουν τους «πράσινους» άμεσα πίσω στη Δ’ Εθνική. Η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 17/8 με τον Αντώνη Δημητρίου να παραμένει στο τιμόνι της ομάδας.
Αναλυτικά η νέα σύνθεση του ΔΣ:

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τι μάθαμε τις μέρες που λείπαμε... (Μίνι ανασκόπιση)

Μαυρίστε άφοβα στη Παραλία Μοσχάτου!
Μακρά η απουσία μας αλλά απαραίτητη, αφού η συσσωρευμένη κούραση έπρεπε να φύγει από πάνω μας. Στο διάστημα αυτό που απουσιάσαμε από το Μοσχάτο, παρακολουθούσαμε πιο χαλαρά βέβαια τις εξελίξεις στη πόλη μας είτε από τα νέα των φίλων μας στο τηλέφωνο, είτε από τα διάφορα blogs της πόλης. 
Εδώ θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε συνοπτικά τη συνέβη τις μέρες που λείπαμε:

Ξεκουραστήκαμε και επιστρέψαμε!

Εμείς ξεκουραστήκαμε και επιστρέψαμε πίσω στους ρυθμούς της πόλης, ελπίζουμε και εσείς το ίδιο. Όσοι επιστρέψαμε μαζί μας θα κάνουμε παρέα μέχρι να βγει το καλοκαίρι, οι υπόλοιποι που θα φύγετε από εδώ και στο εξής καλή ξεκούραση να έχετε και να φορτίσετε καλά τις μπαταρίες σας γιατί μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...