Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ποιοι και γιατί κατηγορούν τη ΝΔ για εκμετάλευση του θέματος με τους μετανάστες στο Μοσχάτο;

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας από μερίδα υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ στη πόλη μας σχετικά με το χειρισμό της στο θέμα του ξενώνα μεταναστών στο Φοίβο. Συγκεκριμένα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό και δημιουργία αισθημάτων ξενοφοβίας στους κατοίκους του Μοσχάτου. 
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι αυτό γίνεται για να κατηγορήσουν έμμεσα την άλλη μερίδα υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ στο Μοσχάτο ότι άγεται και φέρεται από τους "κακούς" νεοδημοκράτες.
 
Όπως καταλαβαίνεται όταν αναφερόμαστε στην άλλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ μιλάμε για το "κυβερνητικό" ΠΑΣΟΚ του Μοσχάτου, δηλαδή για όσους πρόσκεινται στη δημοτική αρχή. Επιπλέον η πρόσφατη απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σηκώθηκε ως σημαία δικαίωσης απέναντι στους παραστρατημένους συντρόφους τους.  
Κανείς βέβαια δεν θα δώσει λευκή επιταγή και θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο εν λόγω θέμα αλλά θα είναι άδικο να μην πούμε ότι το αντιμετώπισε θετικά και αφουγκράστηκε την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Μοσχάτου ασχέτως κομματικής προτίμησης.  
Τέλος κάνει τεράστια εντύπωση η αποσιώπηση του γεγονότος ότι εκτός από την ερώτηση του βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλου για το θέμα του Φοίβου, υπήρξε και ερώτηση για το ίδιο θέμα του βουλευτή Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Μίχου.
Αναλογιζόμενοι όλα τα προηγούμενα συμπεραίνουμε, ότι κάποιοι για να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές τους διαφορές καταφεύγουν σε κατηγορίες κατά συμπολιτών τους για ρατσισμό και ξενοφοβία, βάζοντας αβίαστα μέσα στο ίδιο τσουβάλι τους "νοικοκυραίους", όπως χλευαστικά τους αναφέρουν, με τους εξτρεμιστές της Χρυσής Αυγής αφού προφανώς δεν αντιλαμβάνονται, ότι τα προβλήματα σε επίπεδο γειτονιάς μας αφορούν όλους και δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...