Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Σε λίγες ημέρες το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται στο Μοσχάτο

Σε ιδιόκτητο σπίτι της οργάνωσης στο Μοσχάτο θα μεταφερθούν 26 παιδιά που μέχρι σήμερα διέμεναν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Νίκαια. 

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το "Χαμόγελο του Παιδιού" στις αρχές Μαϊου με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το "Χαμόγελο του Παιδιού" στις αρχές Μαϊου με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει 

Η οργάνωση κάνει λόγο για οικονομικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν να διατηρήσει την παρουσία της στη Νίκαια και σημειώνει: "Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές".

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Αργυρουπόλεως 9 & Α. Τζουμαγιάς το 1998, με τα πρώτα παιδιά-ενοίκους να μπαίνουν σε αυτό τον Δεκέμβριο. Το σπίτι είχε εκμισθώσει ο Δήμος της πόλης, που το είχε παραχωρήσει στην οργάνωση, καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα. Από τον Οκτώβριο του 2007 όμως ο Δήμος δήλωσε αδυναμία κάλυψης των συγκεκριμένων δαπανών, οι οποίες βάρυναν πια το "Χαμόγελο του Παιδιού".  Η οργάνωση δηλώνει πως στις 7.30 μ.μ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στο σπίτι της Νίκαιας μια μικρή γιορτή αποχαιρετισμού. 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...