Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νέοι χώροι πρασίνου σε Μοσχάτο και Ταύρο


Οάσεις πρασίνου σε Μοσχάτο και Ταύρο;

Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πράσινου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο με την απελευθέρωση των πρώτων χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται τώρα σε πολλές περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Προωθούμε την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, προσφέροντας ανάσα σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είναι επιβαρυμένες από την πυκνή δόμηση ή υποφέρουν από την έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων» υπογραμμίζει η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.

Συγκεκριμένα στο Μοσχάτο θα δημιουργηθεί χώρος πράσινου στο Ο.Τ. 1 συνολικής επιφάνειας 1.721,65 τ.μ. Το κόστος της απαλλοτρίωσης θα ανέλθει στα 700.000,00 Ευρώ. Στο Ταύρο θα δημιουργηθεί επίσης χώρος πράσινου στο Ο.Τ. Γ88 και Γ173 συνολικής επιφάνειας 3.420,00 τ.μ. Το κόστος της απαλλοτρίωσης θα ανέλθει στα 500.000,00 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...